Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel solicită  jumătate din parcul Muzeului Antipa. Conducerea muzeului se opune

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel solicită  jumătate din parcul Muzeului Antipa. Conducerea muzeului se opune

Muzeul Antipa din Bucureşti

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel a cerut Guvernului să-i cedeze 5300 de metri pătraţi din parcul Muzeului Antipa, potrivit unui document publicat de Europa FM.

Printr-o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerul Culturii, care poartă semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, Institutul Elie Wiesel ar vrea să fondeze în spaţiul cerut Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România, scrie Europa FM.

În documentul respectiv, Institutul Elie Wiesel cere să preia “administrarea unei părţi de teren aferentă Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, aflată în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în vederea edificării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România”.

Consiliul General al Bucureştiului a respins, în aprilie, un proiect de hotărâre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.

Conducerea Muzeului Antipa a anunţat că se opune acestui demers şi  că “păstrarea intactă a suprafaţei de teren ce aparţine muzeului este de o importanţă capitală”.

Citiţi si:

Guvernul vrea să construiască o clădire prin exproprierea Muzeului Antipa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: