Expoziţie cu obiecte ale locuitorilor Roşiei Montana, vernisată la Muzeul Ţăranului

Expoziţie cu obiecte ale locuitorilor Roşiei Montana, vernisată la Muzeul Ţăranului

La Muzeul Ţăranului se pregăteşte o expoziţie dedicată locuitorilor Roşiei Montana

Expoziţia "Roşia Montană. Memoria obiectelor" va fi vernisată vineri, de la ora 18.00, la sala "Irina Nicolau" a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, se arată pe site-ul instituţiei muzeale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia prezintă o lume înfăţişată prin obiecte în contextul lor de origine. O lume bogată, inevitabil fragmentară, alcătuită din obiecte oferite acestei expoziţii de locuitorii Roşiei Montana; obiecte felurite, obiecte uitate prin poduri sau pivniţe, altele utilizate zi de zi; obiecte obişnuite sau excepţionale, caracteristice unor ocupaţii, unui mod de viaţă; obiecte profane sau de cult, obiecte memoriale, împreună cu mărturiile deţinătorilor despre însemnătatea lor, se mai arată pe site-ul instituţiei.

Expoziţia va putea fi vizitată, la sala "Irina Nicolau", până pe 22 februarie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, iar intrarea este liberă.

Expoziţia se desfăşoară în cadrul "Zilei Roşiei Montane", un eveniment al campaniei "Salvaţi Roşia Montană", cu sprijinul şi găzduirea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, şi este organizată de Asociaţia ARA - Arhitectură. Restaurare. Arheologie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Asociaţia Bucureşti - pro urbe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările