Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, la Teatrul Odeon

Alexandru
Tomescu şi vioara Stradivarius, la Teatrul Odeon

Alexandru Tomescu                                                              Foto Eduard Enea

Violonistul Alexandru Tomescu va cânta în această seară pe scenă Sălii Majestic a Teatrului Odeon, unde, începând cu ora 18.30, va avea loc un concert caritabil intitulat „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit”

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!” are ca scop atragerea de fonduri pentru sprijinul şi extinderea proiectelor destinate copiilor şi tinerilor defavorizaţi, evenimentul fiind realizat sub patronajul Ambasadei Austriei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Teatrului Odeon, se arată într-un comunicat de presă.

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuţi tineri muzicieni români, câştigător al unora dintre cele mai importante competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” şi Marguerite Long-Jacques Thibaud la Concursul Internaţional de vioară „George Enescu”.

Alexandru Tomescu a câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii, dreptul de a cânta pentru următorii cinci ani pe vioara Stradivarius Elder Voicu. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de Ion Voicu, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori Stradiovarius din lume.

Cu o carieră desfăşurată în toată lumea şi succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall - New York şi Metropolitan Arts Centre-Tokio, Alexandru Tomescu a ales România, propunând publicului, an de an, în concerte live, fără pauză şi fără partitură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările