supa - ultimele știri
Multe gospodine sunt în căutare de rețete sănătoase, unele preparate fiind considerate adevărate leacuri miraculoase. Este și cazul unei supe preparate după o rețetă care datează de secole, despre care se spune că este secretul longevității: minestrone.
Alimentele miraculoase care îți omoară foamea și te ajută să slăbești. Imită efectele medicamentelor
Medicamentele concepute pentru a trata diabetul, cum ar fi Ozempic și Wegovy au început să fie folosite ca metodă de slăbit tot mai populară.
Bucătăria poate fi plină de surprize, iar oricât de pricepuți am fi în arta culinară, o clipă de neatenție poate compromite gustul oricărei supe. Cu toate acestea, există un ingredient simplu, la îndemâna tuturor, care poate salva preparatul: bicarbonatul de sodiu.
Pierderea grăsimii abdominale este un proces determinat de o schimbare generală a dietei. Totodată se impune o intensificare a mișcării zilnice, reducerea stresului, un somn de calitate și, în esență, adoptarea unui un stil de viață sănătos.
Nu este întotdeauna ușor să ajungi la o silueta de vis fiindcă, de regulă, pofta de mâncare îți poate pune probleme. Totuși, senzația de foame poate fi „păcălită” cu câteva alimente.
Vara renunțăm la preparatele bogate în grăsimi și ne axăm pe mâncăruri ușoare, precum salatele. Însă, în sezonul rece, simțim nevoia mai mult ca oricând de mâncare gătită, precum supe şi ciorbe, care sunt ideale și pentru a ține la distanță răceala și gripa.
Nu este nicio nenorocire dacă atunci când gătim uităm să luăm din oală spuma de la carnea care fierbe. Supa sau ciorba pot fi drese rapid cu un truc ieftin, la care nici nu te gândeai. Este o metodă simplă și foarte eficientă.
Supa de roşii este unul dintre cele mai ieftine şi delicioase preparate. Este bogată în vitamine, răcoritoare, fiind mâncarea perfectă în timpul verii. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate...
Serialul „Seinfeld“ a creat câteva personaje celebre, iar unul dintre ele este „Nazistul cu supa“, rămas şi azi în cultura pop. Personajul din sitcom a fost inspirat de un bucătar real, Al Yeganeh, proprietarul unui restaurant din New York.
Deputata Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Alla Dolinţă a participat la şedinţa online a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului în timp ce se afla într-un restaurant. La un moment dat, ospătarul îi aduce parlamentarei o s...
Un restaurant din Bangkok, capitala Thailandei, a ajuns celebru în întreaga lume datorită meniului în care poate fi găsită şi supa care fierbe de 46 de ani. Restaurantul Wattana Panich aparţine familiei Kaweenuntawong, care „întreţine” supa constant...
Gustul deosebit al preparatului stă în sotarea legumelor alături de câteva condimente tradiţionale, iar laptele, smântâna şi gălbenuşurile vor da consistenţă ciorbei şi o savoare aparte, alături de boia dulce, mărar şi slănină....
Pentru reuşita acestei reţete este foarte importantă pregătirea melcilor şi modul în care aceştia sunt curăţaţi şi spălaţi
Primăvara se instalează şi aduce cu ea şi primele roade verzi ale pământului. Urzicile şi leurda încep să răsară pe câmpuri şi în păduri, fiind fragede şi numai bune de gătit.
Năutul este un substitut ideal pentru carne şi este bogat în fibre eficiente pentru controlul apetitului. Poate asigura cel puţin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic si minerale....
Există o serie de reţete pe bază de limbă de vită. Pregătită cu atenţie şi preparată corespunzător, veţi obţine cu siguranţă un deliciu culinar.
Oricine a încercat să slăbească măcar o dată în viaţă a auzit de dieta cu supă de varză. Citeşte mai departe pentru a afla care sunt avantajele şi dezavantajele ei.
Legumele din sezonul recoltelor pot fi combinate în diverse preparate, iar dacă sunt aromatizate rezultatul este unul surprinzător.
Bucătarul bănăţean Uica Mihai spune că supa de păstrăv este o mâncare pe care o poate face oricine, fără să fie as în bucătărie....
În perioadele călduroase din sezonul estival, o supă cremă de roşii servită rece poate fi o ideea bună de revigorare a organismului.
Ciorba de salată verde cu omletă, cu iz de afumătură şi aromă de usturoi este săţioasă şi uşor preparat. În Ardeal, ciorba e îmbogăţită cu slănină, şuncă sau cârnaţ, dar şi cu multe verdeţuri.
Japonezii au, de ani buni, cea mai mare speranţă de viaţă de pe planetă. Pe insula Okinawa există cea mai mare concentraţie de persoane centenare. Două treimi din ele trăiesc independent. Care este secretul?...
Una dintre reţetele pe care bucătarul reşiţean Uica Mihai le pregăteşte de fiecare dată la festivalurile la care participă e supa de ciuperci cu lapte....
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că mâncarea se mănâncă şi cu ochii, iar aspectul plăcut al bucatelor îi îmbie pe meseni să deguste....
Usturoiul este folosit ca remediu natural pentru tuse, gripă şi multe ale boli. Alicina este ingredientul activ, vital pentru uciderea viruşilor şi bacteriilor.
Dacă vreţi o supă uşoară, care să nu fie greu de făcut şi nici cu costuri mari, reţeta de mai jos este cea mai potrivită....
Nu mulţi sunt cei care ştiu că piftia se poate face şi din peşte. Preparatul este uşor de pregătit şi nu necesită mult timp şi prea multe ingrediente, însă e nevoie de atenţie la fierberea ingredientelor....
Bucătarul bănăţean Paul Sebastian ne propune o reţetă de toamnă. O supă cremă uşor de pregătit, dintr-un produs de sezon....
În flora spontană, chimionul creşte prin fâneţe şi la marginea pădurilor şi este asemănător cucutei. Ce beneficii are chimionul pentru sănătate....
Unul din cei mai apreciaţi specialişti în arta culinară recomandă o reţetă de supă-cremă ce poate fi pregătită în această perioadă a anului.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă care provoacă zâmbete atunci când le-o prezintă apropiaţilor. Asta pentru că foarte puţină lume ştie ce înseamnă şiuşiuleţ....
Dovleacul sau bostanul, legumă specifică acestei perioade a anului şi îndrăgită pentru gustul dulce şi aroma unică, deţine proprietăţi nutritive cu beneficii multiple pentru sănătate. Este materie primă pentru supe, sarmale, plăcinte, gemuri, siropur...
Zeama, fie că este supă sau ciorbă, este nelipsită din meniul comun al românilor, fără aceasta prânzul fiind incomplet.
Năutul este bogat în săruri minerale, vitamine şi proteine, poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne. Este considerat aproape un aliment naţional în India şi în ţările musulmane, însă şi italienii, şi spaniolii îl folosesc destul de de...
Bănăţeanii din zona Caraşului găteau des supă de lapte cu cartofi, o reţetă veche moştenită din generaţie în generaţie.
Nu putem să ţinem timpul în loc, însă, prin stilul de viaţă pe care îl avem, inclusiv alegerile alimentare riscăm să arătăm mai mult sau mai puţin uzaţi....
Supa cu găluşte este un preparat care ne duce cu gândul la copilărie. Nimic nu se compară cu o supă gustoasă de găină cu găluşte pufoase, care ţi se topesc în gură.
Pentru a avea o digestie sănătoasă, spun nutriţioniştii, este necesar să strecurăm mâncăruri uşoare în meniurile acestei perioade. Chef Cristi Dobre ne recomandă supa cremă de morcovi dulci, copţi la cuptor şi cimbrişor proaspăt, un preparat foarte g...
Dacă vă place piftia şi vreţi să încercaţi ceva nou şi gustos, puteţi să gătiţi acest preparat din carne de peşte...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai este fan al corcoduşelor din care face nectar, îngheţată ketchup şi chiar şi o delicioasă supă....
Amestecul sănătos de legume, apă, condimente şi ierburi aromatice te ajută să scapi de câteva kilograme, să facilitezi digestia şi eliminarea toxinelor....
Un rac a renunţat la unul dintre cleştii lui pentru a scăpa dintr-o supă picantă, care urma să fie servită la un restaurant din China. Aşa a devenit erou pe reţelele de socializare.
De Paşte, fiecare dintre noi vrem să gustăm din cât mai multe feluri de mâncare, multe foarte grase, riscând astfel să ne dăm peste cap digestia. Ca să ne simţim bine, nutriţioniştii ne îndeamnă la moderaţie, dar şi la mici trucuri, cum ar fi interca...
Ajută-ţi sistemul imunitar să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură, când eşti mai predispusă ca oricând răcelii. Iată care sunt metodele rapide care vin în ajutorul tău!
Chimionul este indicat şi pentru stimularea poftei de mâncare, precum şi în digestii deficitare. El se poate prepara atât sub formă de infuzie, cât şi sub formă de aperitiv sau supă....
Uleiul esenţial pe care îl conţine această plantă favorizează eliminarea gazelor din intestin şi stimulează secreţiile gastrice. Totodată, are o acţiune de calmare a colicilor intestiali şi de fluidizare a secreţiilor bronşice....
Supa de ouă cu ceapă este una dintre cele mai simple, ieftine şi rapide supe pe care o poate găti oricine, acasă, în bucătărie.
Arădeanca Claudia Romana Rista, cunoscută drept „fata care găteşte cu flori“, ne dezvăluie reţeta ei preferată de toamnă, o supă cu dovleac şi mere.
Un preparat uşor de pregătit, ideal pentru zilele răcoroase, supa este recomandată pentru perioadele în care vrei să te refaci rapid după o răceală sau când îţi doreşti să slăbeşti.Totuşi, există posibilitatea să te îngraşi chiar dacă mănânci frecven...
Păi să fie pe alese: supa sau ciorba, acrişoara sau dulce, de post sau cu niscaiva felioare de afumătura sau nişte jumări crocante, cu ptarunjel, leuştean sau tarhon. Başca cine vrea mai pune şi-o lingura de smântână deasupra, să fie bucuria maximă.
Să profităm de legumele şi verdeţurile proaspete, naturale de grădină şi să pregătim şi câteva borcane cu zarzavat de supă-ciorbă pentru iarnă. E plin de vitamine şi iarna putem găti mâncăruri la fel de gustoase ca vara sau toamna.
Supa rece de legume, sau gazpacho, reprezintă o variantă ideală de mâncare pe timp de vară. Pe de o parte, se serveşte rece şi ne ajută să ne răcorim, iar pe de altă parte, legumele pe care le folosim la prepararea ei sunt de sezon pot fi procurate p...
Când suntem invitaţi la o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Există o serie de sfaturi în cartea „Bunele maniere astăzi“ pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un comportament adecvat atunci când m...
Fructele şi legumele ne asigură necesarul de antioxidanţi care ne protejează împotriva radicalilor liberi. Aceştia din urmă sunt puşi pe seama multor probleme de sănătate, inclusiv îmbătrânirea prematură....
Chef Cristi Dobre ne propune pentru zilele călduroase ale verii cel mai răcoritor aperitiv şi anume ”supa rece de castraveţi”. Pentru a o păstra săracă în calorii este indicat ca la prepararea ei să folosim iaurt grecesc în loc de orice alt tip de ia...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai recomandă păstrăvul ca fiind unul dintre cei mai buni peşti pentru a pregăti o supă delicioasă
Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne propune să îmbinăm armonios peştele şi fructele de Mediterana cu legumele de pe meleagurile noastre....
Una dintre cele mai îndrăgite legume, săracă în calorii însă plină de vitamine şi minerale, castravetele este un detoxifiant excelent pentru organismul tău.