Alimente care potolesc foamea și nu îngrașă

0
Publicat:

Nu este întotdeauna ușor să ajungi la o silueta de vis fiindcă, de regulă, pofta de mâncare îți poate pune probleme. Totuși, senzația de foame poate fi „păcălită” cu câteva alimente.

Merele, perele, gutuile și caisele te satură rapid. Foto: Arhivă
Merele, perele, gutuile și caisele te satură rapid. Foto: Arhivă

Oul este bogat în vitamine, minerale și nutrienți esențiali, printre care și acizii grași Omega-3. Oul fiert ține de foame și are doar 80 de calorii. 

Fără a ține seamă de culoare și de animalul de la care provine, carnea nu îngrășă, ci te poate ajuta la pierderea în greutate. Proteinele din carne ar avea calorii negative, iar organismul tău consumă energie pentru a metaboliza carnea. 

Peștele, de asemenea, te poate menține sătul pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, peștele gras, precum somonul, este bogat în grăsimi Omega-3. În aceeași ordine de idei, somonul este destul de sărac în calorii. O porție de 100 de grame de somon de crescătorie are doar 206 calorii, iar somonul sălbatic are și mai puține, cu 182 de calorii. 

În plus, fasolea boabe, năutul, lintea și mazărea potolesc foamea. 

Pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt, totodată, alimente excelente pentru a „păcăli” senzația de foame. Este important de știut că „leguma preferată a tuturor”, cartoful, trebuie mâncată doar după ce s-a răcit pentru că o parte din amidon nu se mai absoarbe. 

Nu puține sunt curele care elimină în totalitate pâinea, însă cea integrală bogată în tărâțe ar putea fi o alegere potrivită dacă vrei să slăbești. Conținutul considerabil de fibre blochează o parte din amidon, iar indicele glicemic scade. 

Cu toate că conține peste 90% apă, supa ne poate potoli foamea. Puteți mânca și un ardei iute pentru a accelera metabolismul. 

Merele, perele, gutuile și caisele te satură rapid și nu îngrașă. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite