Supă de păstrăv cu frunze proaspete de mentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Bucătarul reşiţean Uica Mihai recomandă păstrăvul ca fiind unul dintre cei mai buni peşti pentru a pregăti o supă delicioasă

Uica Mihai se mândreşte cu supele pe care le pregăteşte şi spune că una dintre cele mai gustoase este cea de păstrăv, datorită faptului că acest soi de peşte are o dulceaţă anume a cărnii. Reţeta pentru cum se găteşte acest tip de supă e mai jos, povestită chiar de bucătarul bănăţean.

“Pune să se călească două cepe date pe răzătoare, un morcov, un păstârnac şi o rădăcină de pătrunjel. Când au început să prindă luciul, toarnă în oală un sfert de litru de apă călduţă, asezonează cu sare, piper boabe şi două - trei frunze de mentă. Dacă a clocotit oala un sfert de ceas e timpul să pui acolo trunchiurile a patru păstrăvi decapitaţi, împărţiţi în două tranşe, şi să îi clocoteşti cinci minute, apoi cu grijă să îi scoţi cu paleta pe un platou.

Urmează să pui în oală o jumătate de litru de smântână şi o jumătate de litru de vin alb dulce. Ai grijă să clocotească încet supa asta densă şi după aceea trebuie să o dai prin sită.

Zeama fierbinte se transformă pusă în blidul rece, într-un fel de cremă mătăsoasă deasupra căreia pui trunchiurile de peşte şi mai presari cu frunze de mentă proaspăt tocate.

Nu ştiu ce băutură să îţi recomand la mâncarea asta, merge orice şi nimic, în principiu.

Aşa că încearcă şi tu ce te taie capul”, spune Uica Mihai.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite