Stiri despre razboi hibrid

  84 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Războiul hibrid al Rusiei contra embargoului ONU împotriva programului nuclear nord-coreean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid al Rusiei contra embargoului ONU împotriva programului nuclear nord-coreean

  Rapoarte multiple, majoritatea din surse sud coreene, capabile să penetreze Coreea de Nord şi să aducă evaluările potrivite, arată modul în care se încalcă embargoul ONU privind Coreea de Nord, instalat pentru a priva Phenianul de resurse din exporturi – valută – şi de instrumente care să finanţeze sau să sprijine tehnologic producţia de rachete şi de materiale pentru bomba nucleară.

 • Un moment geopolitic straniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un moment geopolitic straniu

  Şefii agenţiilor de informaţii din Marea Britanie şi Germania, precum şi oficialii de securitate din NATO şi UE, au identificat Moscova ca fiind prima sursă de ameninţări hibride, citând încercările de a manipula alegerile, de a fura date sensibile, de a declanşa o lovitură de stat în Muntenegru sau de a utiliza gaz neurotoxic împotriva adversarilor.

 • Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi

  Am văzut multe scrise despre faptul că am intrat într-un nou război mondial. Al patrulea, dacă numărăm Războiul Rece drept al treilea. Interesant este însă că acest al patrulea război mondial hibrid este declarat şi recunoscut ca atare atât de cei mai de vârf analişti din Ucraina, cât şi de o parte importantă şi interesantă a analiştilor ruşi.

 • Cum se creează o ţară-ţintă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se creează o ţară-ţintă

  În perioada imediat următoare, este de aşteptat să vedem dezvoltări spectaculoase, inclusiv în ţara noastră, ale unui scenariu profesionist început de mai mult timp în cadrul unei operaţiuni de destabilizare.

 • Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral

  Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

 • Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti

  Parlamentul European va aloca peste 1,1 milioanei euro grupului de lucru destinat combaterea presei ruseşti, scrie The Guardian. Mica echipă anti-dezinformare a Uniunii Europene, East StratCom Task Force, va avea parte de propria „linie de buget”, informează şi Europa Liberă, citând surse bine-informate de la Bruxelles.

 • Trei generaţii de război informaţional. Prima generaţie: război informaţional propriu-zis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei generaţii de război informaţional. Prima generaţie: război informaţional propriu-zis

  Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

 • Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi

  Ce uşor ne derobăm de răspundere evidenţiind vina altora. A lui Putin. A Rusiei. Ce uşor ne raţionalizăm greşelile spre a le face să dispară. Parte din problemele democraţiilor ţin de gândirea deficitară a elitelor lor.

 • Este România în război?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este România în război?

  Este întrebarea pe care am pus-o studenţilor mei la primul curs din acest an. Au ridicat din sprâncene dar nu au părut a fi foarte şocaţi. Sunt studenţi la ştiinţe politice. Ideea de război pare că s-a banalizat şi nu stârneşte mari tresăriri. În lume se desfăşoară războaie, conflicte armate, morţi, răniţi, suferinţă.

 • Gangsterii, noua armă a Kremlinului în războiul hibrid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gangsterii, noua armă a Kremlinului în războiul hibrid

  Relaţiile dintre Moscova şi Occident rămân tensionate, iar ruşii nu ezită să recurgă la orice tip de metodă pentru a fi în avantaj în faţa adversarilor lor, inclusiv la serviciile unor grupări criminale.

 • Reportaj de la Good Governance Summit. David Petraeus,
fost şef al CIA: În Siria are loc un
Cernobîl geopolitic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj de la Good Governance Summit. David Petraeus, fost şef al CIA: În Siria are loc un Cernobîl geopolitic

  Fostul director al CIA David Petraeus şi fostul şef militar al NATO Philip Breedlove au vorbit, în cadrul Good Governance Summit, despre problemele de securitate ale Europei şi Orientului Mijlociu. Primul a atras atenţia că ceea ce se întâmplă în Siria e un „Cernobîl geopolitic“ pentru că afectează toate statele din jur, iar al doilea a făcut precizări despre „războiul hibrid“.

 • Despre războiul hibrid şi roata istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre războiul hibrid şi roata istoriei

  De foarte multe ori, termeni ca „război hibrid”, „manipulare”, „geopolitica spaţiului cosmic” apar în spaţiul mediatic cei care promovează aceşti termeni dorind să inducă ideea noutăţii absolute. Mulţi dintre promotorii acestor idei au în spate un trecut bogat în cercetarea ştiinţifică, inclusiv în domeniul istoriei, de aceea ideea de defini drept „noi” concepte clasice pare destul de surprinzătoare.