Stiri despre razboi hibrid

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • NotPetya - uraganul cibernetic!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NotPetya - uraganul cibernetic!

  SUA, Anglia, Australia şi Noua Zeelandă au acuzat unitatea de informaţii militare a Rusiei (GRU) de efectuarea, în ultimii ani, a unei campanii de atacuri cibernetice extinse cu obiective diferite, inclusiv amestecul în alegerile prezidenţiale naţionale. Ministerul de Externe al Rusiei a respins acuzaţiile, numindu-le un produs de o bogată imaginaţie(!?).

 • Războiul hibrid din interiorul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid din interiorul României

  Nu doar despre legile Justiţiei şi protestele din 10 august va trebui să dea guvernul Dăncilă explicaţii miercuri la Bruxelles! O bombă cu ceas stă să dinamiteze relaţiile noastre cu partenerii externi. Mult mai dăunătoare decât închisorile CIA în România pentru interesele strategice ale României sunt firmele ruseşti care reuşesc să introducă bani în România şi în Uniunea Europeană deşi figurează pe lista interzisă după ocuparea Crimeei.

 • Războiul hibrid al Rusiei contra embargoului ONU împotriva programului nuclear nord-coreean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid al Rusiei contra embargoului ONU împotriva programului nuclear nord-coreean

  Rapoarte multiple, majoritatea din surse sud coreene, capabile să penetreze Coreea de Nord şi să aducă evaluările potrivite, arată modul în care se încalcă embargoul ONU privind Coreea de Nord, instalat pentru a priva Phenianul de resurse din exporturi – valută – şi de instrumente care să finanţeze sau să sprijine tehnologic producţia de rachete şi de materiale pentru bomba nucleară.

 • Un moment geopolitic straniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un moment geopolitic straniu

  Şefii agenţiilor de informaţii din Marea Britanie şi Germania, precum şi oficialii de securitate din NATO şi UE, au identificat Moscova ca fiind prima sursă de ameninţări hibride, citând încercările de a manipula alegerile, de a fura date sensibile, de a declanşa o lovitură de stat în Muntenegru sau de a utiliza gaz neurotoxic împotriva adversarilor.

 • Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul mondial hibrid. Ucraina în linia întâi

  Am văzut multe scrise despre faptul că am intrat într-un nou război mondial. Al patrulea, dacă numărăm Războiul Rece drept al treilea. Interesant este însă că acest al patrulea război mondial hibrid este declarat şi recunoscut ca atare atât de cei mai de vârf analişti din Ucraina, cât şi de o parte importantă şi interesantă a analiştilor ruşi.

 • Cum se creează o ţară-ţintă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se creează o ţară-ţintă

  În perioada imediat următoare, este de aşteptat să vedem dezvoltări spectaculoase, inclusiv în ţara noastră, ale unui scenariu profesionist început de mai mult timp în cadrul unei operaţiuni de destabilizare.

 • Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral

  Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

 • Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti

  Parlamentul European va aloca peste 1,1 milioanei euro grupului de lucru destinat combaterea presei ruseşti, scrie The Guardian. Mica echipă anti-dezinformare a Uniunii Europene, East StratCom Task Force, va avea parte de propria „linie de buget”, informează şi Europa Liberă, citând surse bine-informate de la Bruxelles.