Stiri despre migrena

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noutăţi în tratamentul migrenei. Dr. Patricia Toboc: Tratamentele disponibile sunt eficiente la aproximativ 45% din pacienţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi în tratamentul migrenei. Dr. Patricia Toboc: Tratamentele disponibile sunt eficiente la aproximativ 45% din pacienţi

  Un atac de migrenă poate să dureze până la 3 zile şi se manifestă nu doar prin dureri de cap, ci şi prin alte simptome care nu le permit pacienţilor să-şi desfăşoare activităţile uzuale, a declarat dr. Patricia Toboc, Medic specialist neurologie, în cadrul atelierului Viitorul terapiei, la Conferinţa Naţională MedLife, unde a prezentat noi metode de a trata migrena, boală de care suferă 1 din 7 persoane.

 • Un tratament nou
împotriva migrenei a fost aprobat în SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tratament nou împotriva migrenei a fost aprobat în SUA

  Food and Drug Administration – FDA - Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a aprobat un tratament nou care combate migrenele. Medicamentul poate fi administrat chiar de către pacienţi.

 • Ce probleme pot să ascundă durerile de cap? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme pot să ascundă durerile de cap? Aflăm la Adevărul Live

  Fie că e vorba de dureri care apar din senin, fie că sunt declanşate de activitatea fizică, de anumite alimente sau chiar de sex, durerile de cap se numără printre motivele cele mai frecvente pentru care luăm pastile sau ne prezentăm la medic. Neurologul Bianca Niţu vine la Adevărul Live să ne explice cum se diagnostichează corect durerile de cap.

 • Lucruri pe care nu le ştii despre migrenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucruri pe care nu le ştii despre migrenă

  Migrena este o afecţiune neurologică, care poate cauza o serie de simptome care sunt caracterizate de intensitatea şi puterea durerii de cap. Potrivit mai multor studii, femeilor sunt mult mai predispuse la migrenă decât bărbaţii.

 • Unele alimente pot provoca migrene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unele alimente pot provoca migrene

  Te confrunţi cu dureri de cap? Află că acestea pot fi cauzate nu numai de oboseală sau de stres, ci şi de unele alimente.

 • Oboseala cronică, boala femeii moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oboseala cronică, boala femeii moderne

  După o zi de lucru, ai migrene, vezi dublu, îţi simţi ochii uscaţi şi te simţi epuizată fizic. Iar a doua zi stările se repetă. E foarte posibil să suferi de sindromul oboselii cronice. Iată cum se manifestă, care sunt cauzele, dar şi soluţiile pentru această afecţiune de care femeile suferă din ce în ce mai mult.

 • 5 metode pentru a combate durerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 metode pentru a combate durerile

  Înainte de a recurge la administrarea de calmante este mai sănătos să încercăm mai întâi terapiile blânde, fără efecte secundare.

 • Cauze ale migrenei pe care trebuie să le ştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauze ale migrenei pe care trebuie să le ştii

  Recunoşti migrena după durerea pulsatilă însoţită de o sensibilitate crescută la lumină puternică, oboseală, greaţă. Poate dura între o oră şi 3 zile, iar episoadele dureroase pot reveni. Prevenirea şi rărirea atacurilor depind de descoperirea factorilor care favorizează migrenele.

 • Băutura naturală care te scapă de migrene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băutura naturală care te scapă de migrene

  Te mai supără din când în când o migrenă? Astfel de dureri de cap pot fi extrem de dureroase, afectându-ţi sarcinile zilnice. Oamenii de ştiinţă spun că migrenele sunt semne că nu ne îngrijim cum ar trebui de sănătatea noastră. Dar şi unele obiceiuri ne pot da dureri mari de cap.

 • Remedii rapide pentru dureri de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii rapide pentru dureri de cap

  Durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt extrem de comune. Din fericire, există numeroase leacuri din plante care le diminuează, iar avantajul este că le poţi prepara chiar la tine acasă.

 • Cimbrul, leacul bolilor respiratorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cimbrul, leacul bolilor respiratorii

  Utilizat în medicina tradiţională ca leac pentru migrene sau epilepsii, cimbrul este un remediu eficient şi în tratarea bolilor respiratorii. Ceaiul are puterea de a inhiba bacteriile şi virusurile şi de a elibera căile respiratorii.

 • Maghiranul tratează indigestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maghiranul tratează indigestia

  Aromatul maghiran nu dă doar o savoare deosebită mâncărurilor, ci este şi un remediu natural pentru indigestie, febră sau afecţiuni nervoase. Sub formă de ceai sau de ulei, planta înlătură simptomele răcelilor şi alungă oboseala.

 • Leacuri pentru alungarea durerilor de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri pentru alungarea durerilor de cap

  Durerile de cap îţi pot strica foarte uşor starea de spirit şi te împiedică să îţi desfăşori activităţile zilnice, dar le poţi diminua cu ajutorul leacurilor din natură.

 • Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!

  Nopţile pierdute sau, din contră, somnul prelungit provoacă migrene, acele dureri intense care apar doar pe o porţiune a capului, de obicei la tâmple, în zona frunţii sau în jurul ochilor.

 • De ce te doare capul: motive mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te doare capul: motive mai puţin cunoscute

  Durerile de cap pot apărea în cele mai nepotrivite momente. Nu te lasă să te concentrezi, să îţi duci la îndeplinire sarcinile zilnice şi îţi dau o stare generală proastă. Iată care sunt cauzele care se ascund în spatele acestor dureri!

 • Băutura care le fereşte pe femei de cancerul la colon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băutura care le fereşte pe femei de cancerul la colon

  Femeile care beau minimum două ceşti de cafea pe zi îşi diminuează cu 50%  riscul de a face cancer la colon, comparativ cu reprezentantele sexului frumos care nu consumă această băutură.

 • Creţuşca sau aspirina fără reţetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creţuşca sau aspirina fără reţetă

  Plantă întâlnită frecvent pe marginea apelor şi a drumurilor, creţuşca este numită şi aspirina vegetală a casei, fiind folosită cu succes ca remediu naturist în tratarea multor boli.

 • Cum tratezi cele mai frecvente tipuri de dureri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi cele mai frecvente tipuri de dureri

  Durerea - indiferent dacă este vorba de o înţepătură de albină sau de un os rupt - este o experienţă senzorială şi emoţională neplăcută. Din fericire, există câteva metode prin care poţi ameliora unele dintre cele mai frecvente tipuri de dureri.

Modifică Setările