Stiri despre migratie

  320 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Donald Trump atacă politica Germaniei privind migranţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donald Trump atacă politica Germaniei privind migranţii

  Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat luni că Statele Unite trebuie să evite problemele legate de migraţie cu care se confruntă Europa şi a atacat politica Germaniei în această privinţă.

 • Anual, populaţia unui oraş de talia Oradei dispare de pe harta ţării. De ce are România cea mai mare pondere a emigranţilor în totalul populaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anual, populaţia unui oraş de talia Oradei dispare de pe harta ţării. De ce are România cea mai mare pondere a emigranţilor în totalul populaţiei

  Unul din o sută de români ia an de an calea străinătăţii, în ciuda faptului că în ultimii ani economia locală a fost una dintre cele mai dinamice din Uniunea Europeană, iar, în tandem, şi salariile anga­jaţilor români au reuşit să înregistreze plusuri, în timp ce rata şomajului a atins minime istorice, de 4,5%. Şi totuşi, de ce „fug“ românii de acasă?

 • BERD: Îmbătrânirea populaţiei afectează mediul de afaceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BERD: Îmbătrânirea populaţiei afectează mediul de afaceri

  Populaţia României scade de la o zi la alta din motive ce ţin de emigrare şi rata scăzută a natalităţii. În plus, populaţia îmbătrâneşte. Pe lângă impactul asupra viitoarelor pensii, acest aspect va avea efecte şi asupra mediului de afaceri, în special în ceea ce priveşte companiile de mari dimensiuni, care sunt prezente pe piaţa românească.

 • Cum încearcă Rusia să destabilizeze UE folosindu-se de criza migraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă Rusia să destabilizeze UE folosindu-se de criza migraţiei

  Pe 17 ianuarie 2018, premierul suedez făcea o declaraţie prin care îşi manifesta îngrijorarea faţă de creşterea violenţelor între diverse clanuri de imigranţi, afirmând că intervenţia militară nu este prima opţiune, dar că Suedia „va apela la orice măsură pentru a pune capăt acestora“ şi, evident, înainte vor fi „analizate şi alte metode“.

 • „Plecat fără adresă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Plecat fără adresă“

  Începând cu 1990, tineretul emigrează în masă, şi mai ales cel profesionalizat. Natalitatea a coborât sub mortalitate, proces cauzat şi de strategiile fiscale care nu vin în sprijinul familiilor cu mulţi copii. Apoi cheltuielile statului întrec încasările de impozite şi de aici împrumuturi externe sau de pe piaţa internă de capital. Se privatizează serviciile publice ceea ce este o dezarmare a statului, deci complot antistatal oficial şi legal.

 • Moldovenii sprijină ideea introducerii uniformelor în instituţiile de învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii sprijină ideea introducerii uniformelor în instituţiile de învăţământ

  Peste 80 la sută din respondenţii unui sondaj de opinie au pledat pentru introducerea uniformelor în şcoli, motivând că acestea ar reduce diferenţele sociale dintre elevi şi ar contribui la menţinerea disciplinei în şcoli. Rezultatele cercetării au fost prezentate luni 14 mai, la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite IPN.

 • Bugetul UE - o problemă
românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul UE - o problemă românească

  Propunerea Comisiei Europene de a condiţiona alocările bugetare de independenţa justiţiei le-a supărat pe marile beneficiare, Polonia şi Ungaria, ale căror guverne demolează statul de drept. Şi la Bucureşti unii au fost deranjaţi politic, dar predomină tăcerea indiferentă despre ce ne aşteaptă: răspunderea majoră în adoptarea bugetului UE şi marja naţională de negociere, restrânsă din cauza neabsorbţiei fondurilor europene.