Stiri despre migratie

  374 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Explicaţiile unei schimbări de trend: orăşenii se mută la ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explicaţiile unei schimbări de trend: orăşenii se mută la ţară

  În fiecare an, zeci de mii de familii de români se mută din oraşele mari la sate. Concret, 109.000 de români s-au mutat în anul 2017 de la oraşe la sate, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Nevoia de linişte şi spaţiu primează de cele mai multe ori în luarea acestor decizii, spun specialiştii, dar mai există o categorie mare a celor care migrează spre mediul rural din motive economice, de supraviţuire, uneori.

 • Şocurile şi piaţa muncii în UE: o miopie analitică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şocurile şi piaţa muncii în UE: o miopie analitică

  Media prezintă date privind emigraţia puternică mod recurent. Profesorul Vasile Ghetau, de la Centrul de Demografie al Academiei Române, şi alţi specialişti probează acest fenomen de mai mulţi ani. Dar nu numai România cunoaşte plecare masivă de populaţie.

 • Carmen Dan: Să identificăm un
echilibru între menţinerea securităţii acestor cetăţeni din statele expuse
riscului terorist şi valoarea fundamentală a spaţiului european de liberă
circulaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carmen Dan: Să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii acestor cetăţeni din statele expuse riscului terorist şi valoarea fundamentală a spaţiului european de liberă circulaţie

  Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, unde are loc Reuniunea informală a miniştrilor de interne şi Justiţie din statele Uniunii Europene, că trebuie găsit un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei cetăţenilor din statele expuse riscului terorist şi presiunii migratorii şi „valoarea fundamentală care este reprezentată de spaţiul european de liberă circulaţie“.

 • Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea colonialismului şi suferinţa morală a Europei de azi

  Într-un articol publicat în The Jerusalem Post, Gol Kalev scrie despre retrezirea spiritului colonialist european ale cărui reminiscenţe se văd în anumite comportamente, critici şi acţiuni ciudate, iraţionale ale Europei în ceea ce priveşte alte state. UE impune standarde ale drepturilor omului şi democraţiei, adoptând  postura unei „dădace moralizatoare,” dar de fapt încă se resimte după şocul decolonizării, aflându-se într-o suferinţă morală.

 • Sfârşitul Europei clasice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul Europei clasice

  Motto: „Creşterea nivelului de dezvoltare socială generează chiar forţele care o subminează” (Jan Morris, „De ce Vestul deţine încă supremaţia“). Se întâmplă. La aproape două mii de ani distanţă. Daca vom coborî timp, în aceeaşi Europă, vom descoperi o altă  civilizaţie clasică, al cărei sfârşit era aproape.

 • Pactul Mondial privind Migraţiile, ratificat cu o foarte puternică majoritate de către Adunarea Generală a ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pactul Mondial privind Migraţiile, ratificat cu o foarte puternică majoritate de către Adunarea Generală a ONU

  Adunarea Generală (AG) a Naţiunilor Unite a ratificat miercuri - cu o foarte puternică majoritate - Pactul Mondial ONU privind Migraţiile, un text menit să consolideze cooperarea internaţională în vederea unei „migraţii sigure”, ceea ce a dezlănţuit pasiuni în mai multe ţări şi a provocat ruperea coaliţiei guvernametale în Belgia, relatează AFP.

 • Marrakesh, o
Marrakesh!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marrakesh, o Marrakesh!

  Marrakesh, Royal Mansour. Venind pe autostrada dinspre Casablanca spre Marrakech (te izbeşte infrastructura impecabilă, inclusiv o linie de tren de mare viteză recent inaugurată, legând Tanger de Rabat şi Casablanca), relieful se schimbă dramatic. De la câmpia mănoasă din Nord, de pe malul Atlanticului şi Mediteranei, un relief mai arid şi accidentat face tranziţia către linia maiestuoasă a munţilor Atlas.

 • Pactul global privind migraţia. Câteva motive de îngrijorare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pactul global privind migraţia. Câteva motive de îngrijorare

  Pactul Global pentru o Migraţie Sigură, Ordonată şi Regulată încurajează migraţia de orice fel, elimină de facto diferenţele între refugiaţi şi migranţi economici şi instituie nişte obligaţii despre care nu e clar cum vor fi implementate.

 • INTERVIU Lucian Boia, istoric: „La noi, proiectul de ţară e scăparea de puşcărie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Lucian Boia, istoric: „La noi, proiectul de ţară e scăparea de puşcărie“

  Istoricul Lucian Boia locuieşte în România de 74 de ani şi nu regretă. Dar îşi doreşte să vadă un sistem educaţional ancorat în realitate, pentru că de el depind următoarele generaţii şi, fireşte, direcţiile în care va merge această ţară în viitorul apropiat. În prezent, cu toate că avem o Românie Mare de 100 de ani, suntem la fel de nedumeriţi ca acum un secol, când ne lipsea un „proiect de ţară“. Pe care încă îl căutăm.

 • Cercul vicios al celor trei revoluţii româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercul vicios al celor trei revoluţii româneşti

  Ofensiva împotriva libertăţii românilor, lansată în UE de Eugen Teodorovici, trimite la esenţa crizei care zguduie ţara şi care, aflată într-un teribil cerc vicios, pare să reclame soluţii cu totul insolite. Că regimul Dragnea nu le găseşte decât pe cele mai contraproductive ţine de însăşi natura lui.