Un cunoscut fotograf norvegian, Knut Bry, arestat în Grecia cu privire la spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fotograf knut

Un fotograf norvegian de renume, Knut Bry, în vârstă de 75 de ani, este acuzat de spionaj de către autorităţile elene şi a fost arestat miercuri la Lesbos, după ce a fotografiat de pe această insulă nave aparţinând Pazei de Coastă şi Marinei greceşti, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Knut Bry, care este membru de mai mulţi ani al unei asociaţii de susţinere a migranţilor, este foarte critic cu politica antimigraţie a Greciei care, acuză aociaţii şi ONG-uri, pune în pericol migranţi, pe mare.

La momentul arestării sale, aparatul său de fotografiat conţinea numeroase imagini cu nave aparţinând Pazei de Coastă şi Marinei elene, anunţă Paza de Coastă greacă.

”El se afla pe chei şi supraveghea mişcarea navelor”, a comentat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

”El compare vineri în faţa unui magistrat la Lesbos, fiind acuzat de spionaj”, precizează purtătorul de cuvânt.

ONG-uri şi apărători ai drepturilor omului acuză cu regularitate autorităţile elene de faptul că resping cu ajutorul navelor lor migranţi până către coasta Turciei, acuzaţii pe care Atena le dezminte.

La 4 martie, Paza de Coastă a recunoscut că a blocat trecerea unor ambarcaţiuni cu migranţi, până când au venit patrule turceşti să le ia.

Knut Bry a publicat, cu câteva zile înainte de arestarea sa, o fotografie cu o navă de patrulare aparţinând Pazei de Coastă greceşti şi cu explicaţia foto ”respingere cu stil”. El denunţa această metodă grecească drept o ”ruşine pentru Europa”.

Asociaţia Lesbos Solidaritate, de susţinere a migranţilor, a precizat că Knut Bry, care lucrează pentru ea din 2016, lucrează la o carte despre peisajele insulei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite