Nava ambulanță Ocean Viking a salvat 25 de migranţi în largul Libiei. Mai multe persoane sunt date dispărute

0
Publicat:

Ocean Viking, o navă închiriată de organizaţia neguvernamentală franceză SOS Mediterranee, a salvat miercuri în largul coastelor libiene 25 de persoane care se aflau într-o „barcă pneumatică" ce plutea în derivă de „aproape o săptămână", a precizat ONG-ul potrivit AFP, citată de Agerpres.

Nava Ocean Viking. FOTO EPA EFE
Nava Ocean Viking. FOTO EPA EFE

„Cei salvaţi au spus că mai multe persoane ar fi decedat, astfel că acum sunt date dispăruteA fost nevoie să fie pus în aplicare un plan masiv de salvare medicală pentru a îngriji supravieţuitorii care se aflau într-o stare fizică şi psihică extrem de precară", a continuat ONG-ul, adăugând că "a fost trimisă o cerere de evacuare medicală urgentă pentru două persoane găsite inconştiente şi în stare critică", a declarat SOS Mediterranee, care are sediul la Marsilia, în sudul Franţei.

Cea mai periculoasă rută migratorie din lume.

SOS Mediterranee a salvat, din 2016, peste 39.000 de persoane în Marea Mediterană, în principal în zona centrală a Mediteranei, cea mai periculoasă rută migratorie din lume.

Peste 3.000 de morți într-un an

Numai anul trecut, 3.105 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi după ce au încercat să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa, potrivit celor mai recente cifre ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), o agenţie a ONU.

Potrivit aceleiaşi surse, din ianuarie, 278 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi, 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite