Stiri despre crestinism

  236 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Creştinism necreştinesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinism necreştinesc

  Acum peste patru ani am publicat textul de mai jos, fără să-mi închipui că „actualitatea“ lui va spori. În contextul dezbaterilor din ultima vreme, îl reiau, melancolic, în speranţa că, poate, va da şi altora de gîndit şi ne va ajuta pe toţi să privim în jur mai puţin încruntaţi.

 • Minunile moaştelor sfinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunile moaştelor sfinte

  Afacerea moaştelor la români aduce profit sigur. Pare o adevărată industrie, care scoate tot mai multe moaşte, le împrumută de la biserică la biserică, sunt plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni tradiţionale! Zici că există undeva, o fabrică de moaşte! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim şi noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie şi de corupţie.

 • Revoluţia sexuală şi creştinismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia sexuală şi creştinismul

  „Revoluţiile sexuale“ nu sunt niciodată numai despre sex. Sexualitatea este partea cea mai evidentă pentru că este ultimul – şi poate cel mai neimportant – aspect pe care-l vizează o schimbare de paradigmă, de model cultural sau, dacă vreţi, de mod de a gândi.

 • Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum

  Acum că aventurierii politici ai medievalizării şi-au primit mesajul că România se vrea modernă şi aparţine Europei, acum că organizaţii ale urii precum Coaliţia pentru Familie şi-au luat lecţia că nu pot manipula la liber populaţia, acum că congregaţiilor religioase li s-a indicat limpede că nu au ce să se amestece în politică, acum că guvernului i s-a comunicat răspicat că populismul e un instrument politic

 • Homosexualitatea e biologică, nu o alegere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homosexualitatea e biologică, nu o alegere!

  M-am întrebat zilele acestea, alături de alţi prieteni, cu ce drept unii cetăţeni români, fie ei şi 3 milioane (deşi numărul este colectat suspect şi folosit forţat, ca în politică cu voturile cetăţenilor, poporul, dom'le!), doresc să orânduiască viaţa şi să interzică libertatea şi drepturile umane, constituţionale ale altor cetăţeni?

 • Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”

  Pe compozitorul Richard Wagner şi pe filosoful Friedrich Nietzsche i-a legat, la un moment dat, o strânsă şi sinceră prietenie. Totuşi, aceasta avea să se termine odată cu schimbarea viziunii lui Nietzsche, când Wagner devenea din speranţa salvării culturii germane, un individ care corupea „muzica viitorului”.

 • Raţionalismul
faţă cu noile superstiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raţionalismul faţă cu noile superstiţii

  Unul din lucrurile care îi supără foarte tare pe sceptici şi pe raţionalişti e că această veche religie a Europei şi a lumii occidentale, căreia mulţi îi cântau prohodul încă de acum 400 de ani, are prostul obicei să renască şi să revină în forţă periodic.

 • Şcoala, Biserica,
Armata – principalii duşmani ai democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala, Biserica, Armata – principalii duşmani ai democraţiei?

  Se spune că Şcoala, Biserica şi Armata sunt stâlpii societăţilor democratice occidentale. Şi că aceste societăţi s-au construit, toate, pe un set de valori comune – care sunt valorile a două dintre marile monoteisme morale, iudaismul şi creştinismul.

 • Allez les Bleus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Allez les Bleus

  Un gând foarte potrivit pentru duminica de astăzi. Olivier Giroud, atacantul francez, întrebat ce anume face pentru a rezista stresului. Se gândeşte la copiii săi şi se roagă.

 • Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului
Român este deschisă încă trei
zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului Român este deschisă încă trei zile

  Până duminică, 8 iulie, mai rămâne deschisă, în Sala Foaier de la Muzeul Ţăranului Român, expoziţia-eveniment a renumitei artiste Victoria Zidaru, intitulată „Hortus Deliciarum 2“ (Obiect – Instalaţie – Performance), cuprinzând lucrări din cele trei excelente expoziţii personale din ultimii doi ani, dar şi unele inedite, totul într-un concept unitar, centrat în jurul spaţiului specific de la MŢR.

 • Creştinismul –
cea mai persecutată religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul – cea mai persecutată religie

  În marea de cancanuri şi încăierări politice dâmboviţene a trecut cu totul neobservat un raport publicat de organizaţia ACN International (Aid the Church in Need) şi preluat de Newsweek în luna aprilie: persecuţia creştinilor şi genocidul împotriva creştinilor sunt mai rele decât oricând în istorie, iar creştinismul este cea mai persecutată religie a lumii.

 • Sărbătoare dublă pentru
romii creştini ortodocşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi. Ziua Internaţională a Romilor este în acest an luminată şi de cea mai importantă sărbătoare a creştinilor – Învierea Mântuitorului!

 • O Europă în care putem crede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Europă în care putem crede

  Marele capital al Estului ar putea fi astăzi tocmai ”înapoierea” sa, adică întârzierea sa în ambianţa unei culturi tradiţionale care va fi fost cândva patrimoniul comun al întregii Europe.

 • Aparţine Islamul Europei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparţine Islamul Europei?

  Succesul sau eşecul integrării va depinde nu doar de moneda comună, dar şi de modul cum va fi abordată tema tradiţiei creştine şi a identităţii istorice europene.

 • Fluturaţi-vă demisia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fluturaţi-vă demisia!

  Recenta mea postare a avut ca titlu „Dragostea de maghiari a d-lui Liviu Alexa“. Lucrurile însă au trecut la un alt nivel. De-acum, ne iubeşte onor prim-ministrul.