Stiri despre crestinism

  230 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Raţionalismul
faţă cu noile superstiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raţionalismul faţă cu noile superstiţii

  Unul din lucrurile care îi supără foarte tare pe sceptici şi pe raţionalişti e că această veche religie a Europei şi a lumii occidentale, căreia mulţi îi cântau prohodul încă de acum 400 de ani, are prostul obicei să renască şi să revină în forţă periodic.

 • Şcoala, Biserica,
Armata – principalii duşmani ai democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala, Biserica, Armata – principalii duşmani ai democraţiei?

  Se spune că Şcoala, Biserica şi Armata sunt stâlpii societăţilor democratice occidentale. Şi că aceste societăţi s-au construit, toate, pe un set de valori comune – care sunt valorile a două dintre marile monoteisme morale, iudaismul şi creştinismul.

 • Allez les Bleus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Allez les Bleus

  Un gând foarte potrivit pentru duminica de astăzi. Olivier Giroud, atacantul francez, întrebat ce anume face pentru a rezista stresului. Se gândeşte la copiii săi şi se roagă.

 • Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului
Român este deschisă încă trei
zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului Român este deschisă încă trei zile

  Până duminică, 8 iulie, mai rămâne deschisă, în Sala Foaier de la Muzeul Ţăranului Român, expoziţia-eveniment a renumitei artiste Victoria Zidaru, intitulată „Hortus Deliciarum 2“ (Obiect – Instalaţie – Performance), cuprinzând lucrări din cele trei excelente expoziţii personale din ultimii doi ani, dar şi unele inedite, totul într-un concept unitar, centrat în jurul spaţiului specific de la MŢR.

 • Creştinismul –
cea mai persecutată religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul – cea mai persecutată religie

  În marea de cancanuri şi încăierări politice dâmboviţene a trecut cu totul neobservat un raport publicat de organizaţia ACN International (Aid the Church in Need) şi preluat de Newsweek în luna aprilie: persecuţia creştinilor şi genocidul împotriva creştinilor sunt mai rele decât oricând în istorie, iar creştinismul este cea mai persecutată religie a lumii.

 • Sărbătoare dublă pentru
romii creştini ortodocşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi. Ziua Internaţională a Romilor este în acest an luminată şi de cea mai importantă sărbătoare a creştinilor – Învierea Mântuitorului!

 • O Europă în care putem crede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Europă în care putem crede

  Marele capital al Estului ar putea fi astăzi tocmai ”înapoierea” sa, adică întârzierea sa în ambianţa unei culturi tradiţionale care va fi fost cândva patrimoniul comun al întregii Europe.

 • Aparţine Islamul Europei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparţine Islamul Europei?

  Succesul sau eşecul integrării va depinde nu doar de moneda comună, dar şi de modul cum va fi abordată tema tradiţiei creştine şi a identităţii istorice europene.

 • Fluturaţi-vă demisia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fluturaţi-vă demisia!

  Recenta mea postare a avut ca titlu „Dragostea de maghiari a d-lui Liviu Alexa“. Lucrurile însă au trecut la un alt nivel. De-acum, ne iubeşte onor prim-ministrul.

 • De Crăciun, rugăciune pentru
Ierusalim şi pentru pacea lumii. „Dacă te voi uita, Ierusalime,
uitată să fie dreapta mea!“

(Ps
137:5)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Crăciun, rugăciune pentru Ierusalim şi pentru pacea lumii. „Dacă te voi uita, Ierusalime, uitată să fie dreapta mea!“ (Ps 137:5)

  Vă rog să îmi permiteţi să vă invit să lecturaţi o scrisoare. Plină de înţelepciune şi de adevărat spirit creştin, este şi o lecţie de mare politică, transmiţând un mesaj deosebit de interesant şi de actual într-un moment în care s-ar putea ca tensiunile să poată duce la o explozie majoră şi care să ameninţe echilibrul păcii în întreaga lume.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Septembrie 2005, la moartea lui Alexandru Paleologu. Domnului Alexandru Paleologu i-au reuşit în viaţă chiar şi lucrurile care, pentru alţii, se numără la eşecuri şi catastrofe. Avea talentul de a preschimba derizoriul şi indigenţa în înţelepciune afabilă.

 • Limbi moarte, tratate medicale şi poeme greceşti, descoperite în manuscrisele din Mânăstirea Sfânta Ecaterina, de la poalele muntelui Sinai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Limbi moarte, tratate medicale şi poeme greceşti, descoperite în manuscrisele din Mânăstirea Sfânta Ecaterina, de la poalele muntelui Sinai

  Una dintre cele mai vechi şi mai bine păstrate biblioteci din lume se află la Mânăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai, construită acum 15 secole şi unde sunt păstrate manuscrise antice. Recent, datorită unei noi metode de cercetare, savanţii au descoperit limbi care nu au mai fost folosite din „epoca întunecată”, printre care şi albaneza caucaziană, noi poeme în greaca veche, precum şi trei tratate de medicină, informează The Atlantic.

 • FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii
cred că au fost construite de îngeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii cred că au fost construite de îngeri

  În localitatea etiopiană Lalibela, existenţa lui Dumnezeu nu este pusă la îndoială câtuşi de puţin – ba, mai mult, este dovedită de localnici. Sărăcia şi foametea nu par să fi zdruncinat câtuşi de puţin credinţa oamenilor, nici în secolele trecute şi nici astăzi. Etiopienii cred în Dumnezeu, iar mărturie stau bisericile medievale rupestre din oraşul Lalibela, spun ei.