ciuperci - ultimele știri
Nu toate alimentele se pretează a fi congelate. Unele își schimbă în mod nefericit textura și sunt numai bune de aruncat la gunoi. La polul opus, dintre alimentele pentru care multă lume respinge din start ideea de a le îngheța, există câteva care se păstrează foarte bine în congelator.
Poliţia Locală Sfântu Gheorghe avertizează că vânzarea fără autorizaţie a ghioceilor, asemenea altor plante sau fructelor de pădure, reprezintă infracţiune şi se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit Agerpres.
Calitățile nutritive ale ciupercilor fac din aceste legume un aliment ușor, delicios și cu multe vitamine. Deși conțin doar 2% proteine, ciupercile sunt considerate o alternativă la carne, mai ales în timpul postului, Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune modul ideal de gătire.
Cei care adoră ciupercile știu cât de repede se strică, dacă nu sunt păstrate în condiții optime. Dar specialiștii spun că exisă o variantă ca această aromă să fie păstrată mai mult timp.
Sărace în calorii și bogate în antioxidanți, fibre, minerale și vitamine din complexul B, ciupercile au fost considerate „hrana lui Dumnezeu” sau un „elixir al vieții”, relatează Health.
Australia este prima țară care permite psihiatrilor să prescrie anumite substanțe psihedelice pacienților cu depresie sau tulburare de stres post-traumatic.
Formațiuni rare de ciuperci au apărut în zona Munților Trascău, fiind observate de turiști. Cercurile vrăjitoarelor sunt produse de miceliul unei ciuperci care crește circular și uniform dintr-un singur spor
Un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, conform cercetătorilor chinezi.
În Bihor s-a înregistrat un record de intoxicaţii cu ciuperci, în timp instituţiile responsabile cu sănătatea publică nu au specialist care să verifice marfa vândută de comercianţii neautorizaţi.
După seceta din vară, ploile din ultima vreme au adus atâtea ciuperci, încât centrele de colectare nu le mai pot primi. Specialiștii spun că putem mânca orice ciuperci din speciile comestibile.
Femeia a fost transferată imediat cu elicopterul SMURD, din comuna în care locuieşte către Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi.
A început sezonul ciupercilor şi, în acelaşi timp, au apărut şi primele cazuri de intoxicaţii grave produse de cele care sunt necomestibile sau „otrăvitoare“, aşa cum mai sunt cunoscute.
Întâmplarea a avut loc în Munţii Vrancei, comuna Tulnici, iar în ajutorul bărbatului au venit echipaje de la ambulanţă şi SMURD.
A fost inventat un sicriu din ciuperci, care poate fi o alternativă ecologică pentru înmormântări, deoarece permit o descompunere mai rapidă.
Producţia de vin din Franţa ar putea scădea cu până la 30%, în acest an, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, după ce viile au fost afectate de îngheţurile de primăvară şi de ploile de vară, a declaratMinisterul francez al Agriculturii, potr...
Traficanţii de diamantele pământului au primit o lovitură dură, un cetăţean de origine italiană pierzând o avere, după ce a fost prins de poliţiştii din Neamţ.
Un călugăr de la Mănăstirea Rarău a fost atacat de o ursoaică cu doi pui. Monahul se afla la cules de ciuperci când a observat puii de urs. A simţit pericolul şi a încercat să fugă, dar nu a reuşit să scape....
Elicopter SMURD, alături de zeci de echipaje, în căutarea unui bărbat plecat pe munte, după ciuperci
Un bărbat din Băile Olăneşti a fost dat dispărut de către familie pentru că nu s-a mai întors acasă de pe munte, unde plecase la cules de ciuperci şi cimbrişor. Este căutat de două zile.
Conform unui studiu realizat de Penn State Cancer Institute, consumul de ciuperci poate diminua şansele de a face cancer. Cercetătorii punctează că nu trebuie consumate la fiecare masă pentru a beneficia de pe urma lor.
Organismul uman valorifică 90% din calităţile ciupercilor, pe când din carne nu poate lua decât aproximativ 40%. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, ciupercile se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin c...
O femeie din Vadu Moţilor a fost amendată de poliţişti pentru că vindea ciuperci, la marginea drumului, lângă o clădire aflată în construcţie.
Considerate alimentul-minune datorită bogăţiei de substanţe nutritive pe care le conţin, ciupercile pot înlocui cu succes carnea. Datorită proteinelor valoroase din compoziţia sa, ciuperca întăreşte imunitatea, combate oboseala şi previne cancerul şi...
Sezonul ciupercilor de pădure. Avertismentul medicilor: „Una singură poate ucide o întreagă familie”
Specialiştii spun că o singură ciupercă otrăvitoare poate produce o tragedie. Deşi au fost cazuri în care au murit familii întregi din cauza ciupercilor otrăvitoare, încă se practică o comercializare ilegală, la colţ de stradă.
Mariana Medrega, o fostă jurnalistă aflată acum la pensie, a găsit pe câmpurile din apropierea locuinţei sale ciuperci uriaşe, cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri.
La faţa locului a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD, care a preluat victima şi a transportat-o de urgenţă la un spital din Cluj-Napoca.
Poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi voluntari s-au mobilizat pentru a găsi un bărbat care s-a rătăcit în pădure.
Brânza, fructele şi legumele şi pâinea sunt câteva din alimentele al căror termen de valabilitate poate fi extins atunci când produsele sunt depozitate corect....
Ai poftă de paste, dar nu vrei să renunţi la post? Nicio problemă! Această reţetă te va cuceri de la prima înghiţitură. Înlocuieşte baconul cu ciuperci şi foloseşte lapte de soia şi caju pentru a prepara sosul alb. Un adevărat deliciu vegan sunt aces...
Avantajele ciupercilor sunt numeroase, pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin colesterol deloc. Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ci...
Consumul de droguri din România rămâne stabil, cu o prevalenţă a canabisului şi a susbstanţelor psihoactive. În schimb, numărul consumatorilor de heroină a scăzut simţitor.
O salată gustoasă, care se pregăteşte destul de uşor, aceasta poate fi servită ca cină sau gustare între mese. Salata de ciuperci champignons este gata în doar 15 minute şi îţi va încânta papilele gustative.
Dacă eşti mare amatoare de ciuperci, atunci toamna asta ar trebui să te răsfeţi cu preparate simple, pe care le poţi găti cu uşurinţă la tine acasă.
Gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune să ne delectăm papilele gustative cu o farfurie de ciorbă care combină aroma legumelor şi a cărnii de pui cu savoarea ciupercilor.
Gustul apetisant al escalopului stă în combinaţia de carne de porc, ciuperci, bacon şi mirodenii şi, mai ales, în ordinea corectă de adăugare a ingredientelor, dar şi în preparea termică a acestora....
Ciupercile şi bacteriile se răspândesc mai ales vara, favorizate fiind de mediile umede şi calde. Alimentele care conţin drojdie sau zahăr ar trebui ocolite dacă avem o infecţie fungică....
Salata de vine este un preparat nelipsit de pe mesele românilor, chiar şi în zi de sărbătoare. Îţi propunem însă o reţetă îmbunătăţită, cu un plus de savoare: vinete cu ardei şi ciuperci.
Pot înlocui cu succes carnea din alimentaţie, conţinând puţine calorii, dar o mare varietate de vitamine şi minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 şi D. Ciupercile protejează funcţiile cognitive şi susţin memoria....
Un maramureşean a fost la un pas de moarte după ce s-a intoxicat cu ciuperci. Aceasta a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde a rămas internat. În primele 11 zile ale acestei luni, la Unitatea de Primire Urgen...
Ciupercile comestibile din flora spontană sunt extrem de gustoase şi aromate, motiv pentru care sunt ingredient de bază în numeroase preparate.
Pentru zilele de primăvară în care inspiraţa în bucătărie nu cunoaşte limite, iar răbdarea este şi ea la cote maxime, pacheţelele de primăvară sunt o reţetă care va face deliciul pofticioşilor care şi-au câştigat un loc la masă....
Leurda, numită şi usturoiul sălbatic, este o plantă medicinală benefică pentru organism. În această perioadă, se găseşte din belşug în pieţe şi cu ea se pot pregăti tot felul de mâncăruri. Iată trei reţete cu această plantă pe care nemţii o numesc "p...
Mai multe proiecte de acte normative elaborate de Mnisterul Agriculturii propun finanţarea unor activităţi din zonele montane, fondurile alocate fiind de circa 153 milioane de euro.
Clătitele braşovene, un preparat tradiţional din zona saşilor braşoveni, au ajuns celebre pentru că se împăturesc şi se tăvălesc prin ou şi pesmet înainte de a fi prăjite în tigaie....
Un mix interesant din ciperci, măsline, caşcaval, ou şi costiţă, checul aperitiv este o bună opţiune pentru zilelel în care prietenii vin neanunţaţi şi trebuie să facem ceva rapid pentru a pune pe masă....
Este o reţetă simplă, dar savuroasă, căci pentru umplerea ardeilor poţi folosi nu doar ciuperci, ci şi alte legume pe care le ai prin casă. Se prepară mai uşor, în timp redus, şi este mult mai sănătoasă şi mai uşoară pentru digestie decât varianta cu...
Placinta cu ciuperci şi ficăţei este un aperitiv perfect pentru o masă în familie sau pentru vizita prietenilor. În plus, combinaţia de ficăţei cu ciuperci este delicioasă şi consistentă.
Rulada de spanac poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal, se prepară relativ uşor, iar un avantaj este faptul că bucătarul, fie el de ocazie, este liber să aleagă ingredientele, fără să fie constrâns de vreo reţetă rigidă.
Destul de rar folosită în bucătăria românească, dar şi în general în cea europeană, hrişca era unul dintre alimentele de bază pe bătrânul continent cu secole în urmă, înainte de a fi adus şi răspândit orezul. Bogată în vitamine, proteine, carbohidraţ...
Preparatul este unul cu tradiţie în zona Ardealului, combinaţia dintre carnea de porc şi ciuperci dând un gust deosebit mâncării. Timpul de preparare îl dă carnea de porc, care trebuie tăiată în bucăţi de o anumită dimensiune pentru a garanta obţiner...
Originare din America de Sud, roşiile sunt cultivate pretutindeni în lume şi sunt apreciate deopotrivă pentru gustul şi beneficiile lor. Indicate şi în diete, roşiile conţin printre altele vitamina A, B6, C, K, acid folic, magneziu şi potasiu.
Zacusca de hribi este o delicatesă din Moldova, care necesită puţine ingrediente şi o perioadă scurtă pentru preparare. Pentru reuşita mâncării tradiţionale româneşti este nevoie de respectarea ordinii în care se pun la fiert legumele şi de steriliza...
Este plin sezon al ciupercilor, iar vremea care a fost instabilă, alternând temperaturi ridicate cu ploile abundente a făcut să fie un an foarte bun pentru acestea. De altfel, piaţa este plină de culegători de ciuperci care îşi valorifică marfa pe ta...
O femeie în vârstă de 55 de ani, din oraşul Pătârlagele, a decedat după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Buzoianca a gătit ciupercile pentru întreaga familie.
Chiar dacă sună pretenţios, escalopul de pui cu ciuperci nu este foarte greu de gătit, spune bucătarul Paul Sebastian....
Aceste plante inferioare, lipsite de clorifilă, sunt adesea căutate de oameni care le valorifică prin consum ori prin vânzarea lor, unele ciuperci fiind considerate adevărate comori.
17 persoane, dintre care şase copii, au făcut intoxicaţie la ciuperci în ultimele cinci zile - unul dintre copii a decedat. Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă populaţia să fie prudentă în consumul de ciuperci, iar la primel...
Un copil de patru ani a decedat, iar altul de opt ani se află în stare critică la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. La spital a ajuns şi mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chişinău. Familia, care es...
Vremea ploioasă în combinaţie cu zilele calde favorizează apariţia ciupercilor. Care sunt cele mai delicioase, dar şi cele mai simple reţete cu iuţari, recomandate de silvicultorii vâlceni, aflaţi în materialul de faţă.