Vânzarea fără autorizaţie a ghioceilor este infracţiune, avertizează Poliţia Locală Sfântu Gheorghe

0
Publicat:

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe avertizează că vânzarea fără autorizaţie a ghioceilor, asemenea altor plante sau fructelor de pădure, reprezintă infracţiune şi se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit Agerpres.

Cei care desfăşoară comerţ stradal ilegal riscă amenzi, spun polițiștii locali. FOTO arhivă
Cei care desfăşoară comerţ stradal ilegal riscă amenzi, spun polițiștii locali. FOTO arhivă

Reprezentanţii Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe precizează că activităţile de comerţ pe străzi, în pieţe, parcuri, stadioane, în zonele de agrement şi în alte locuri publice pot fi desfăşurate numai pe baza unui contract pentru ocuparea domeniului public încheiat cu Primăria.

Poliţia Locală a aplicat, anul trecut, 14 amenzi contravenţionale în valoare de 1.000 de lei şi patru avertismente unor persoane care desfăşurau comerţ stradal ilegal.

„În 2023, poliţiştii locali au identificat nouă cazuri de comerţ stradal cu ciuperci, două cazuri de vânzare neautorizată a urzicilor, un caz de comerţ stradal cu leurdă, două cazuri de comerţ stradal cu fructe de pădure şi patru cazuri de vânzare neautorizată a unor plante medicinale, fiind aplicate 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.000 lei şi 4 avertismente scrise. În majoritatea cazurilor, comercianţii nu sunt locuitori ai municipiului, ci provin, în general, din satele Hetea şi Araci. Tot ei sunt cei care vând şi bujori (Bulbuc de munte), specie considerată pe cale de dispariţie, dar care, de obicei, nu este protejată", se arată într-un comunicat de presă remis joi Agerpres.

Potrivit poliţiştilor locali, aceşti comercianţi ilegali sunt însoţiţi de regulă de persoane care cerşesc.

„Soluţia cea mai bună ar fi dacă s-ar găsi o formă legală prin care aceste persoane, care trăiesc într-o sărăcie lucie, să intre în legalitate, iar în acelaşi timp, să se reducă prezenţa cerşetorilor, veniţi împreună cu persoanele care se ocupă de comerţul stradal neautorizat", se menţionează în comunicat.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite