Cum să faci cea mai bună ruladă de spanac cu brânză

0
0

Rulada de spanac poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal, se prepară relativ uşor, iar un avantaj este faptul că bucătarul, fie el de ocazie, este liber să aleagă ingredientele, fără să fie constrâns de vreo reţetă rigidă.

Cultivat iniţial în Orient, spanacul s-a răspândit treptat şi a devenit popular în ultimele decenii în întreaga lume, 

fiind şi accesibil pentru orice buzunare.

Un excelent ambasador al spanacului a fost celebrul personaj animat Popeye marinarul, ale cărui puteri creşteau în momentul în care consuma acest aliment. De altfel, spanacul este recomandat mai ales în cazul copiilor şi a celor aflaţi în convalescenţă, asta şi datorită conţinutului şi proprietăţilor sale.

Rulada de spanac cu brânză

Rulada de spanac cu brânză poate fi gătită în circa o 45-60 de minute şi nu necesită foarte multe ingrediente. Pentru asta se porneşte de la o pungă de spanac congelat de 400 de grame sau şi mai bine, aceeaşi cantitate de spanac proaspăt, la care se adaugă aproximativ 100 de grame de făină şi tot atâta de unt. Pe listă mai trebuie trecute cinci ouă, un pahar de lapte şi 300 de grame de brânză, plus doi ardei graşi. Bineânţeles că nu trebuie uitat de sare, piper, iar opţional se poate adăuga şi o legătură de verdeaţă. 

Prima dată se topeşte untul într-un vas la foc mic, după care se adaugă spanacul tocat cât mai mărunt şi făina. Totul se amestecă foarte bine până când începe să se lege, iar treptat se toarnă deasupra paharul de lapte. Apoi, vasul se ia de pe foc şi se adaugă ouăle bătute, după care întreaga compoziţie se toarnă într-o tavă şi se pune în cuptor. 

În tot acest timp, se trece la următoarea etapă. Astfel, brânza se frământă şi se amestecă şi cu ardeiul tăiat cât mai mărunt, pentru a rezulta o cremă de brânză cu ardei. Pentru cei care vor să sară peste această etapă, crema de brânză poate fi cumpărată gata preparată, caz în care se mai câştigă câteva minute.

Ultima etapă e şi cea mai simplă. Blatul copt se scoate din cuptor, se pune pe o altă tavă, iar apoi se întinde crema de brânză şi se rulează uşor. 

Crema de brânză poate fi înlocuită cu ciuperci. În acest caz, ciupercile se taie cât mai mărunt şi se prepară un fel de cremă adăugându-se albuş de ou, puţină apă şi ardeiul mărunţit. Ciupercile se întind apoi pe blat şi se rulează uşor, după care se mai lasă cinci minute la cuptor.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite