Scrisoare închisă către Vona Gabor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vona Gabor mi-a  făcut ”onoarea” de a mă aşeza în fruntea scrisorii sale deschise prin care se plânge de neînţelegerea şi lipsa noastră de dialog. Eu îi adresez o scrisoare închisă în sensul că astăzi am făcut demersul oficial ca în cel mai scurt timp graniţele României să fie închise pentru liderul nazist Jobbik. Am depus deja plângerea penală împotriva lui solicitând să fie considerat indezirabil pentru o perioadă de 15 ani.

În scrisoarea sa deschisă, Vona Gabor defilează ca un mare apărător al maghiarilor. Nici nu îşi dă seama cât rău le-a făcut etnicilor maghiari din România, pentru că atmosfera de conflict şi suspiciune creată din cauza pretenţiilor Ungariei faţă de Transilvania se răsfrânge negativ în primul rând asupra etnicilor maghiari de la noi din ţară. Vona Gabor îi apără pe maghiari cum apără teroriştii islamici populaţiile arabe: născând aversiune faţă de ele şi otrăvind mentalul public cu privire la intenţiile tuturor. Am făcut întotdeauna diferenţa între extremiştii maghiari care declară război României pe toate căile şi etnicii maghiari care nu se simt reprezentaţi de medievalismul politicienilor maghiari. Eu fac această diferenţă şi o voi face mereu. Vona Gabor nu distinge însă între elucubraţiile sale şi cetăţenii maghiari normali, ci are pretenţia că toţi maghiarii gândesc şi acţionează ca el.

Vona Gabor îi apără pe maghiari cum apără teroriştii islamici populaţiile arabe: născând aversiune faţă de ele şi otrăvind mentalul public cu privire la intenţiile tuturor.

Dacă va reuşit să convingă opinia publică din România că etnicii maghiari au vreo legătură cu nebunia declanşată de aversiunea sa faţă de România, atunci le va crea o problemă majoră. Aşadar nu eu sunt pericolul pentru comunitatea maghiară, ci Vona Gabor, care vrea să-i aducă pe maghiari la o filosofie de viaţă de tip paramilitar, al cărei singur scop şi sens este conflictul cu românii. Nu ştiu să fi citit pe undeva prin Eliade o asemenea concepţie militaristă anti-românească. Probabil că Vona Gabor l-a confundat cu Horthy, cu Wass Albert sau cu Nyiro Jozsef. Deşi, dacă ne uităm la obsesia lui Vona Gabor pentru ”rasa maghiară”, cred că mai degrabă lectura sa principală este Mein Kampf.

Nu voi tolera ca Transilvania să devină câmpul de experimente şi spaţiul vital nazist al lui Vona Gabor. Am să bat la cap toate autorităţile statului român până când se vor lua măsuri împotriva Jobbik şi a liderului său, dar şi împotriva tuturor extremiştilor maghiari. La nivel de Parlament, voi depune proiectele legislative necesare şi mă voi bate pentru toate cele menite a stârpi acest flagel, tăindu-i finanţările şi modalităţile ascunse prin care se strecoară şi acţionează în sânul României. Fac acest lucru şi pentru binele comunităţii maghiare, a cărei linişte în România ar fi distrusă de prezenţa unor mişcări precum Jobbik. Dacă Ungaria îi permite lui Vona Gabor să aducă asupra ei blestemul nazismului şi al supremaţiei rasei, nu are decât. România îi va spune STOP!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite