Pro┼čti, tic─âlo┼či sau tr─âd─âtori: Ministerul Transporturilor ar trebui complet ├«nchis

0
0

Pro┼čti, tic─âlo┼či sau tr─âd─âtori sunt politicienii rom├óni ce ┼či-au aservit ┼či deservit ┼óara unor interese personale meschine sau, mai r─âu, unor interese str─âine ├«ndreptate ├«mpotriva rom├ónilor. Dar mai pro┼čti, mai tic─âlo┼či ┼či mai tr─âd─âtori sunt cei care au condus de-a lungul timpului Ministerul Transporturilor, cea mai mare ┼úeap─â ce ┼či-au putut-o lua Rom├ónii, o gaur─â neagr─â ├«n bugetul de stat f─âr─â nici o realizare marcabil─â.

├Än cei 28 de ani ce s-au scurs dup─â revolu┼úia rom├ón─â, cel care ar fi trebuit s─â aduc─â o schimbare major─â ├«n via┼úa rom├ónilor, Ministerul Transporturilor, o gaur─â neagr─â ├«n bugetul de stat, a reu┼čit marea neperforman┼ú─â de a nu reu┼či s─â construiasc─â o re┼úea de autostr─âzi care s─â lege toate regiunile istorice ale Rom├óniei de restul Europei civilizate.

Rom├ónii o duc cu siguran┼ú─â mai bine dup─â 1989, dar meritul politicienilor rom├óni este acela c─â au reu┼čit cu succes s─â limiteze acest lucru, c─âci totul nu se datoreaz─â politicilor duse pe plan intern, ci trendului global de cre┼čtere economic─â, inova┼úiei, dar mai ales faptului c─â facem parte din cel mai puternic ┼či bogat bloc economic al lumii.

Ce au reu┼čit ai no┼čtri s─â fac─â este s─â nu o ducem mai bine ┼či cu asta de descurc─â perfect.

La 100 de ani de la Marea Unire a tuturor rom├ónilor ├«ntr-un singur stat ar fi trebuit s─â facem o mare s─ârb─âtoare ┼či s─â t─âiam panglica Autostr─âzii Unirii, cea care s─â lege Moldova de Bruxelles. Nu doar c─â acest lucru nu s-a ├«nt├ómplat, dar nimeni nu ┼či-a propus s─â fac─â acest lucru.

Actualul ministru B─âc─âoan al transporturilor, Lucian ┼×ova, pare s─â fie pus acolo pe post de bibelou: nici un proiect nu a mi┼čcat sub acesta. Nu ┼čtiu care este preocuparea sa zilnic─â, sau de ce Lucian ┼×ova se duce la munc─â, dar cu siguran┼ú─â de construit autostr─âzi nu ar fi trebuit s─â fie vorba. Poate are bunul sim┼ú(sigur c─â nu are) s─â ├«┼či doneze ├«ntreg salariul din moment ce nu putem discuta de nici o performan┼ú─â a acestuia.

Ministerul Transporturilor este la acest moment un monument de prostie, ignoran┼ú─â ┼či iresponsabilitate, un minister care ar trebui complet ├«nchis, sigilat ┼či, de ce nu, cum spuneau copiii: dat cu untur─â ┼či apoi la c├óini s─â ├«l m─ân├ónce.

Catedrala Marii Unirii - singurul obiectiv naţional atins

Singurul obiectiv naţional atins în Anul Centenar este construirea Catedralei Marii Unirii. Pentru cei care nu cunosc acest lucru, catedrala nu reprezintă un moft al actualului Patriarh.

Ideea construirii unei catedrale a venit imediat după 1918, dar niciodată până la acest moment nu s-a găsit acea generaţie care să ducă proiectul la îndeplinire.

Catedrala reprezint─â ├«n fapt un monument ├«nchinat tuturor rom├ónilor care s-au sacrificat pentru neamul rom├ónesc, ce s-au luptat pentru ├«ntregirea ┼ó─ârii, pentru independen┼úa ei ┼či pentru p─âstrararea ei.

Iat─â c─â B.O.R. se dovede┼čte un cu mult mai bun manager dec├ót statul rom├óni ┼či duce la ├«ndeplinire ceea ce rom├ónii ┼či-au propus acum 100 de ani.

image

Referendum pentru Unire - un alt obiectiv obligatoriu s─â fie atins

Pe fondul tuturor acestor e┼čecuri ├«n lan┼ú, societatea civil─â ├«ncearc─â s─â salveze ceea ce se mai poate salva din Anul Centenar.

├Än acest moment, sute de voluntari sunt implica┼úi ├«n campania de str├óngere de semn─âturi pentru a face din Constitu┼úia Rom├óniei una unionist─â. Se dore┼čte introducerea unui preambul unionist.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Pe 1 decembrie, to┼úi unioni┼čtii vor fi la Alba Iulia, dar nu numai unioni┼čtii. Este anul centenar ┼či cu to┼úii trebuie s─â facem din Unirea Rom├óniei cu Republica Moldova un obiectiv na┼úional, a┼ča cum a fost el definit ├«n 1859, contrar voin┼úei actualei clase politice ce ├«┼či urm─âre┼čte doar propriul interes, str─âin de popor.

S─â reu┼čim acest demers, pe fondul e┼čecurilor ├«n lan┼ú ale clasei politice, devine la acest moment o obliga┼úie pentru salvarea Anului Centenar.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite