Omul anului 2012 în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an au avut loc numeroase evenimente interesante. Multe personaje au ajuns în prim-plan. Şi cu toate astea, pentru mine e clar că doar unul singur se distanţează de toţi ceilalţi. El e, în opinia mea, omul anului.

Numele lui e: Raed Arafat. El este cel pe care eu îl consider omul anului 2012 în ţara noastră. Nu e neapărat personajul care a apărut cel mai mult la televizor. Nu e nici personajul despre care s-au scris cele mai multe articole. Nu este omul anului pentru funcţiile ocupate, pentru că a câştigat alegerile sau pentru că a câştigat cei mai mulţi bani. 

Raed Arafat e omul anului pentru că e cel mai român dintre noi, în ciuda faptului că nu e născut în România. El e omul anului pentru că exemplul lui a reuşit să inspire milioane de alţi români, a reuşit să ne scoată din amorţeală şi a reuşit să ne dea speranţă pentru viitor. Raed Arafat este omul anului 2012 nu doar pentru ce a făcut el în acest an, ci pentru ce a făcut el în ultimii 20 de ani şi pentru ce va face şi în viitor. 

Anul 2012 a debutat cu atacul neinspirat al domnului Traian Băsescu asupra lui Raed Arafat, atac care a declanşat cea mai importantă serie de proteste din România din ultimii ani. Acel moment a trezit din amorţeală milioane de români care au început să se preocupe din nou de viitorul ţării lor. Ne amintim cu toţii de protestele din Piaţa Universităţii şi din restul oraşelor din ţară. Ne amintim probabil de efervescenţa iscată în mediul online. Mii de pagini pe Facebook, mii de postări pe bloguri, mii de petiţii. Şi toate astea fără ca Raed Arafat să fi încercat să iasă în evidenţă sau să amplifice în vreun fel sau altul susţinerea de care se bucura. 

Pe tot parcursul anului, Raed Arafat a rămas una dintre cele mai populare personalităţi din România, inspirând numeroase alte iniţiative populare. Periodic mai primesc invitaţii pe Facebook să dau „Like” la diverse pagini inspirate în vreun fel sau altul de Raed Arafat. De aceea cred că personalitatea lui Raed Arafat şi evenimentele de la inceputul anului au declanşat o serie de schimbări în conştiinţa publică din România. În acest an, noi, românii, am început să vedem că se poate să avem un impact, se poate să începem să schimbăm lucrurile. Am început să perseverăm în atingerea unui scop şi să nu ne descurajăm la primul eşec aparent. Anul 2012 ar fi arătat cu totul altfel dacă în ianuarie ne-am fi oprit după prima intervenţie brutală a poliţiei în Piaţa Universităţii.

Anul 2012 se încheie cu un aparent eşec. Raed Arafat nu va fi Ministru al Sănătăţii în perioada 2012-2016, aşa cum ne-am fi dorit mulţi dintre noi. Dacă asta s-ar fi întâmplat acum un an, probabil că am fi fost dezamăgiţi şi ne-am fi oprit. Dar după experienţa anului 2012 am învăţat importanţa perseverenţei şi am învăţat că rezultatele cu adevărat importante nu se obţin într-o zi sau într-o lună. Am învăţat din implicarea şi perseverenţa lui Raed Arafat, care de peste 20 de ani s-a dedicat scopului nobil de a construi un sistem medical capabil să salveze cât mai multe vieţi în România.

Şi nu în ultimul rând, mie mi s-a părut extrem de interesant că, la momentul când a devenit Ministru al Sănătăţii, Raed Arafat a ales să jure cu mâna doar pe Constituţie, fără să atingă Biblia sau Coranul. Raed Arafat face tot ce face în folosul României şi al tuturor românilor, indiferent de religia lor. Mi se pare un gest simbolic important, el araătând astfel că e în primul rând în slujba Constituţiei şi a legilor României. Spre deosebire de parlamentarii care îşi încalcă jurămintele făcute cu mâna pe Biblie.

Tu eşti de acord că Raed Arafat e omul anului 2012 în România? Sau crezi că o altă persoană a avut un impact şi mai important asupra României şi asupra românilor? Spune-ţi părerea printr-un comentariu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite