Manual de preluare a PSD-ului. Tudorele, dă ordonanţa aia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşadar, război tacit între Dragnea şi Viorica Dăncilă, război direct între Dragnea şi Tudorel. Dacă Dăcilă este perspicace, ea poate prelua PSD-ul din gheara lui Dragnea, dar pentru asta are nevoie ca Tudorel să dea ordonanţa pe legile justiţiei. Adevărata ordonanţă, cea care să întărească Justiţia, cea care să protejeze populaţia de hoţi şi cea care să întărească instituţiile justiţiei. O astfel de mutare ar fi şah-mat pentru Dragnea.

O astfel de mutare ar arăta că Viorica are „balls“. Cu un pas în Jilava, toţi PSD-iştii aşteaptă să observe deznodămîntul. În spatele cortinelor, se înteţesc jocurile de putere pe cadavrul politic al lui Dragnea. 

Prima remarcă interesantă: Codrin Ştefănescu e mut de cîteva zile. Cum el era portavocea tuturor neroziilor lătrate de Dragnea, Codrin Ştefănescu tace dubios. Încă de pe vremea scandalului dintre Dragnea şi Tudose, Ştefănescu visa să ajungă şeful PSD-ului, doar că nu a avut curajul să-şi trădeze stăpînul. Acum, repet, tace într-un mod suspect.

Ştim cu toţii că Dăncilă cu Dragnea s-au cam răcit. Dacă „opoziţia“ Vioricăi Dăncilă a pornit din teama de închisoare, încă de prin noiembrie, anul trecut, acum ea a observat că se poate şi că repercusiunile politice sunt neglijabile. Încă nu are curajul să facă „opoziţie“ pe faţă, dar deja a intrat în liga celor care de-abia aşteaptă ca Dragnea să ajungă la zdup.

Ca Viorica sunt mulţi alţii în PSD, care aşteaptă nerăbdători să joace o sîrbă cînd Dragnea va ajunge la închisoare. Totuşi, cu toţii sunt speriaţi de perspectiva ca Dragnea să mai scape o tură, iar ei să fie prinşi în tabăra greşită. 

Remarca doi: PSD este atât de antagonic... Este, concomitent, un partid de laşi şi de şacali. Capabili de laşităţi crunte, dar şi de execuţii (politice) fără milă. După cum aminteam, toţi cei din PSD stau în expectativă, să vadă ce carte vor juca: pe cea a servilismului sau pe cea a gîdelui.

Dacă Tudorel Toader ar da o ordonanţă prin care să întărească Justiţia, ar fi şah-mat pentru Dragnea, deoarece ar fi o execuţie pe cît de neaşteptată, pe atît de nemiloasă. Mai mult decît atît, o astfel de ordonanţă ar decapita întreaga conducere PSD. Prin această mutare, în şocul produs, Dăncilă ar putea prelua rapid PSD-ul. Cum Dragnea îl şantajează pe Tăriceanu prin votul privind ridicarea imunităţii, o înţelegere cu Dăncilă ar fi ceva uşor de realizat...

Numai de-ar da Tudorel ordonanţa aia... Adevărata ordonanţă, cea care să întărească Justiţia şi instituţiile aferente. Tudorele, hai odată!

Cu peniţa în slujba domniilor voastre,
Răzvan Ruelle
Chapeau!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite