Început încet de lună pentru drepturile omului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul de lună iulie pentru drepturile omului este relativ încet. După marea victorie a comunităţii LGBT în Statele Unite ale Americii, restul pare mai mic ca întindere şi se rezumă la încălcări ale drepturilor omului.

Comunitatea Hjira din Bangladesh discriminată

Comunitatea Hjira este o comunitate din Bangladesh alcătuită din persoane transsexuale ce au fost identificate la naştere ca fiind de sex masculin şi sunt clasificaţi ca al treilea sex. O comunitate ce este cunoscută în regiunea sud-asiatică încă din secolul al III-lea.

În acest moment, discriminarea provine din faptul că se fac testări medicale care arată că sunt membrii ai comunităţii de sex masculin, fapt ce-i scoate din încadrarea în cel de-al treilea sex – hjira. Membrii comunităţii consideră că a fi hjira înseamnă mai mult decât anatomia sau biologia. – AlJazeera America, 02.07.2015

Alegerile nelegale în Burundi

Observatorii ONU, aflaţi în Burundi pentru alegerile de joi, au declarat că acestea au fost organizate nelegal şi că au condus la încălcări ale drepturilor omului.

Acestea au avut loc în mijlocul unei importante crize politice şi că drepturile asociate dreptului de a fi votat şi dreptului de a vota au fost încălcate. – JURIST, 03.07.2015

Eforturile pentru drepturile omului în Bahrain sunt insuficiente

În ciuda deciziei Statelor Unite ale Americii de a ridica o interdicţie referitoare la asistenţa pentru securitate pentru Bahrain, naţiunea din Golf încă are încălcări majore ale drepturilor omului.

De la protestele din 2011 care au rezultat in sancţiunile impuse de SUA asupra Bahrainului, 100 de activişti au fost acuzaţi de crime împotriva statului şi le-a fost retrasă cetăţenia. AlJazeera America, 30.06.2015.


Ana Budeanu este juristă. A absolvit un master în Drepturile Omului la Universitatea Nottingham, Marea Britanie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite