Dilemă la PSD: cum se dă pomană electorală unui cont de Facebook?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi lideri din PSD au descoperit motivul care l-a împiedicat pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României: FACEBOOK-ul. Nu incompentenţa, nu minciuna, nu plagiatul, nu atacurile murdare la adresa adversarilor politici şi nu baronii corupţi păstraţi în funcţii cheie l-au dărâmat pe Ponta, ci tinerii care au Facebook şi au chemat oamenii în stradă sau la vot.

Prin intermedul Facebook românii din diaspora şi-au putut face publice nemulţumirile legate de proasta organizare a alegerilor, postând mii de poze cu imagini ale umilinţelor la care au fost supuşi de către reprezentanţii guvernului Ponta în ziua votului, când au fost nevoiţi să stea în frig şi ploaie pentru a-şi exercita un drep constituţional. 

Interesant este că mulţi dintre liderii PSD au Facebook şi sunt foarte activi pe el. Postează zilnic, sau îi pun pe alţii să facă asta, şi primesc sute de like-uri, majoritatea venind din partea unor subalterni. S-au folosit şi ei de această platformă de socializare şi de televiziunile aservite încercând să demonstreze că votul din străinătate decurge normal, doamna Firea prezentând „dovezi“  în acest sens cu secţii goale unde nu se stătea la coadă. Din păcate pentru ei, şi din fericire pentru viitorul nostru, pe Facebook nu-i ca la tv: minciuna chiar are picioare scurte şi este taxată rapid. Nu poţi închide contul celor care te critică şi care reacţionează imediat la inepţiile debitate.

Liderii PSD au simţit, astfel, pentru prima dată în istoria post-decembristă, ce înseamnă să depindă, în mare măsură, de voturile asistaţilor sociali din zonele sărace ale ţării, hrăniţi permanent cu pomeni electorale, şi să nu ia în considerare forţa comunităţilor,formate  în special de tineri, apărute în spaţiu virtual. E uşor să prosteşti şi să manipulezi cu televiziunile aservite persoane care nu ştiu să acceseze şi alte surse de informare. În schimb, e greu să te duci cu plasele electorale, pline cu făină, orez, ulei sau găini la adresa unui un cont de Facebook.  O să ai o surpriză: nu-ţi dă nimeni like.. la poartă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite