Bormaşina dăunează grav sănătăţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
De câte găuri are nevoie un om într-o casă? FOTO Shutterstock
De câte găuri are nevoie un om într-o casă? FOTO Shutterstock

Nu urăsc oamenii care au bormaşini. Pentru că în general mi-e lene să urăsc. Doar că i-aş omorî - rapid şi fără dureri, fiindcă sunt un om milos. Glumesc, nu-mi trimiteţi procurorii pe cap! Deşi, dacă mă gândesc bine... mmm, nu, nu, mai bine-i boscorodesc aici.

De când dau ăştia de la hipermarketuri reduceri la bormaşini, toată lumea şi-a cumpărat cel puţin una bucată, de zici că trebuie neapărat să ai aşa ceva în casă, aşa cum ai detergent care scoate pete dificile. Fraţilor, când faceţi cumpărături, concentraţi-vă pe proteine, vitamine şi minerale. Pentru sănătatea dumneavoastră, evitaţi consumul excesiv de bormaşini. Nu de alta, dar nu toată lumea se teme de închisoare, ca mine. Mai sunt unii pentru care, cum să vă spun eu, crima e un experiment incitant. Am auzit mulţi concetăţeni promiţând că prima fiinţă umană pe care o vor ucide în chinuri va fi un posesor de bormaşină.

Şi iată de ce am ales acest subiect: în blocul meu, toată lumea renovează, ciocăneşte, bocăneşte şi bormaşinează ceva, de zici că m-am mutat în şcoala de tâmplari şi lăcătuşi. În fine, e dreptul lor constituţional să-şi ghiorlănească apartamentele, dar nu la ore când un om normal bagă cornu-n pernă, după o zi de, să zicem, muncă.    

Am vrut să ies din casă impulsiv, cu părul vâlvoi şi cu pijamaua pungă, doar ca să le amintesc bormaşiniştilor că aici nu face fiecare ce vrea, că nu suntem la Eurovision. Dar am un soţ mai calm decât mine, care izbuteşte să mă agaţe de glugă în ultima clipă, înainte să ies pe uşă ca din arbaletă, şi să-mi aducă aminte că un bun creştin e blajin, milostiv şi iartă greşelile altora.

Dragi cititori, vă rog din suflet, spuneţi-mi şi mie ce face bormaşina asta, în afară de găuri! De câte găuri are nevoie un om într-o casă? Ce fac ăştia acolo, fabrică de strecurători? Câteodată devin paranoică, am senzaţia că nici n-au nevoie de bormaşini, doar că au păsărele la cap, le place cum sună şi se joacă.

Vorbind serios acum, sunt conştientă că oamenii au nevoie de unealta groazei, doar că am o micuţă indignare faţă de utilizarea ei la ore absurde. Pe vremea mea (da, da, am şi eu o etate), între ora paişpe şi ora şapteşpe n-aveai voie nici să strănuţi, ca să nu deranjezi vecinii. Azi, nimeni nu ţine cont de asta şi meşterii au o plăcere perversă de a opera bormaşinile în cele mai proaste momente.

Lumea e împărţită în două. O tabără îi conţine pe cei care au bormaşini şi vor să-şi scoată banii daţi pe ele, aşa că le huruie zilnic. Cealaltă tabără îi conţine pe cei care, mai devreme sau mai târziu, vor tăia jugulara unui posesor de bormaşină. Doar că ţara asta are prea multe bormaşini şi prea puţine locuri în puşcărie.  

 

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite