Americanii „latră”, pe Ciolacu și Ciucă nu-i doare nici la băști! „Corupția guvernamentală gravă” nu există pentru ei și ai lor! Există doar ciolanul alegerilor!

0
0
Publicat:

Pe politicienii comasați cu guvernarea-n dinți, nu-i interesează de nici un fel Raportul  Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România pentru anul 2023!

Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca ID249417 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg

Pe politicienii comasați cu guvernarea-n dinți, nu-i interesează de nici un fel Raportul  Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România pentru anul 2023!

Chiar dacă presa a prezentat raportul critic la adresa autorităților române în special, pare că nici nu a trecut pe la urechile puternicilor politici ai zilei, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, prinși și cointeresați până peste urechi și cap cu stabilirea candidaților PSD și PNL la alegerile locale, prioritari pe Capitală și dornici să-și asigure continuitatea la conducerea țării și după alegerile de anul acesta!

Nici presa de partid și de stat, preocupată să relateze orice prostie scoasă pe gură de guvernanți și aleșii acestora, să facă propaganda favoriților și să manipuleze conform indicațiilor opinia publică, nu s-a gândit cumva să-i deranjeze pe marii politicieni vremelnici cu întrebări referitoare la problemele arătate de Raportul Departamentului de Stat al SUA.

Și aveau și ce să-i întrebe de vreme ce documentul face referire la probleme grave ale unor instituții importante ale statului, care privesc corupția guvernamentală gravă, mita, abuzuri, discriminare, bunul sau mai bine zis prostul mers al justiție, transparență instituțională, protejarea victimelor, traficul de persoane…

Ce ar răspunde actualul premier Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ultimii doi prim miniștrii ai României, la întrebarea grea privind  „corupția guvernamentală gravă”, atât timp cât unii membri de vază ai partidelor propria, anchetați, cercetați sau judecați privind fapte de corupție au fost puși pe listele PSD și PNL pentru alegerile din acest an?

De altfel, numele lui Nicolae Ciucă și al partidului pe care îl conduce, PNL, sunt menționate în Raport în cazul de „plagiat” al primului și de „compromat” la adresa jurnalistei Emilia Șercan!

Pentru mai marii guvernamentali de sezon și de partid nu-i doare nici la băști de ce „latră” partenerul esențial, strategic SUA, cel cu umbrela de apărare, despre nerespectarea drepturilor omului în România!

Pe alde Ciolacu, Ciucă și oamenii lor din partide, din guvern și din instituțiile vitale ale statului nu-i interesează decât să-și asigure în continuare câștigarea alegerilor și permanența la ciolanul puterii, chiar dacă uneori, se mai încaieră ca frații între ei pentru „măcelăria” România!

Vă prezint doar o parte dintr-o secțiune a Raportului Departamentului de Stat al SUA pe anul 2023, privind România:

„Secțiunea 4”

„Corupția în Guvern”

„Legea prevedea sancțiuni penale pentru corupția de către funcționari, iar guvernul a implementat în general legea în mod eficient. Au existat numeroase urmăriri penale importante și rapoarte de corupție oficială gravă în timpul anului, uneori cu impunitate.

În martie, parlamentul a modificat Legea avertizorilor pentru a asigura un anonimat mai mare pentru avertizori. Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri (în 2018 și 2022) care au modificat calculele termenului de prescripție, despre care criticii susțin că au dus la un număr semnificativ de cauze în care inculpații nu mai puteau fi trași la răspundere penală.

Drept urmare, în cursul anului, instanțele au respins mai multe cazuri de corupție la nivel înalt și abuz în serviciu și au anulat mai multe condamnări penale.

În iulie, Curtea Europeană de Justiție a hotărât că modificările în prescripția penală au avut un impact asupra intereselor financiare ale Uniunii Europene și a afirmat că prevederile privind termenul de prescripție nu ar trebui să conducă la concedieri în cauzele penale.

ONG-urile și grupurile de supraveghere judiciară au remarcat că acest lucru a dus la o practică judiciară neuniformă și imprevizibilă, unii judecători respingând cauze și anulând condamnări pe baza deciziilor Curții Constituționale, iar alți judecători refuzând să facă acest lucru, pe baza deciziei Curții Europene.

Corupția: corupția și utilizarea abuzivă a fondurilor publice au fost larg răspândite. Transparency International a remarcat că au fost raportate niveluri ridicate de corupție la vamă și în interiorul unităților de poliție.

Mita a fost percepută pe scară largă ca fiind comună în sectorul public, în special în sistemul de sănătate.

Presa a relatat că în cursul anului Direcția Națională Anticorupție a urmărit penal peste 50 de cazuri legate de corupție în sistemul de sănătate, inclusiv cazuri împotriva unui manager, șapte medici și trei directori de spital.

În luna martie, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și acceptare de mită pentru a interveni în conducerea Agenției Naționale de Integritate în vederea înlăturării unui rival politic din funcție. Arsene a părăsit țara înainte de pronunțarea hotărârii instanței și ar fi plecat în Italia, unde aștepta extrădarea.

În august, trei explozii la o stație de benzină lichefiată fără licență de lângă București au ucis șase persoane și au rănit peste 50 de persoane.

Ulterior, investigațiile au relevat că benzinăria era deținută de fiul primarului Caracalului.

Presa a raportat că benzinăria a fost permisă să funcționeze în ciuda neregulilor, din cauza corupției și a patronajului politic.

La sfârșitul anului, proprietarii benzinăriei erau puși în arest la domiciliu și așteptau judecarea.”

Opinii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite