Am acceptat #provocareagalileo. Ce pot construi cu o placă Arduino de la Intel, în două săptămâni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
provocareagalileo

La sfârştiul săptămânii trecute am fost în Roma, unde am asistat la prima ediţie a evenimentului Maker Faire Europe. În cadrul acestui eveniment, cei de la Intel au anunţat lansarea primei plăci de dezvoltare Arduino pe arhitectură proprie.

Jurnaliştii prezenţi la eveniment au primit câte o cutiuţă albastră cu faţa savantului italian pe ea şi cu posibilităţi infinite în interior.

Mereu mi-a plăcut să „şurubăresc“, să demontez, să lipesc şi să creez. Când eram copil eram frustrat de faptul că maşinuţa mea cu telecomandă rămânea fără baterii prea repede, Aşa că într-o zi frumoasă, când eram singur acasă, m-am decis să-i schimb sursa de alimentare. Am tăiat cablul de la o veioză (scuze, mamă!) şi am lipit firele la contactele bateriilor. Mândru de mine am băgat ştecherul în priză şi... am ars siguranţele pe toată scara. 

Majoritatea gadgeturilor pe care le-am avut - PC-uri, laptopuri, console de jocuri, radiouri portabile şi telefoane - au fost supuse şurubelniţei mele nemiloase. Unele nu au supravieţuit „operaţiilor“, dar altele încă funcţionează. 

Inspirat de cele văzute la Maker Faire, m-am gândit că ar fi o idee bună să văd ce reuşesc să fac cu placa Arduino. Deja am un proiect în gând, dar vă voi oferi mai multe detalii pe parcursul următoarelor două săptămâni. La final (sper că) vă voi prezenta invenţia mea.

Nu voi porni chiar singur pe acest drum. Voi fi ajutat de electroniştii de pe forumuri, dar şi de un prieten a cărui pasiune pentru robotică i-a adus şi câteva premii importante. 

Uraţi-mi baftă. Eu voi ţine numărul pompierilor pe apelare rapidă, în orice eventualitate. Veţi putea urmări cum decurge #provocareagalileo şi pe blogul meu personal. #lifeofatechjournalist

UPDATE: Am uitat să specific că pornesc pe acest drum fără să am cunoştinţe de electronică sau de programare (decât ce îmi mai pot aminti din liceu). Ştiu doar ce se poate face cu plăcile Arduino - sisteme de automatizare, roboţi, console, sisteme de iluminat etc. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite