GALERIE FOTO Flash mob pentru medicul care a salvat mânjii de la Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Răileanu

SOLIDARITATE Zeci de apărători ai medicului veterinar Ştefan Răileanu s-au adunat în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti pentru a protesta împotriva abuzurilor comise împotriva sa. Protestatarii susţin cauzele lui Ştefan Răileanu, care a aflat ieri că i-a fost închis cabinetul veterinar pe motiv că i-a expirat autorizaţia, dar şi că este cercetat pentru denigrare.

După ce pe Facebook a circulat o petiţie prin care se cerea înlocuirea Marinelei Tertiş, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Tulcea, cu medicul veterinar care a salvat caii de la Letea, dr. Ştefan Răileanu, apărătorii s-au adunat luni după-amiaza în faţa Teatrului Naţional Bucureşti. Ei au venit pentru a protesta împotriva abzurilor comise împotriva veterinarului care s-a implicat în salvarea cailor de la Letea. Flash mob-ul va continua până când Răileanu va scăpa de abuzuri, spun apărătorii medicului.
Marinela Tertiş, măcelarul cailor sălbatici
Pe Facebook circulă și o poză a directorul Direcției Sanitar-Veterinare, care a depus plângere împotriva lui Ştefan Răileanu pentru denigrare. Tertiş este numită pe site-ul de socializare „The wild horse butcher“ (Măcelarul cailor sălbatici). „Nu este corect să fiu atacată în acest fel, în condițiile în care nu mi-am făcut decât datoria“, spune Marinela Tertiș.

Click pe poze pentru a vedea toată fotogaleria!

În cursul zilei de luni, dr. Ştefan Răileanu a primit o hârtie oficială prin care a fost anunţat că i-a fost închis cabinetul veterinar de la marginea oraşului. Hârtia a fost semnată de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Marian Avram, iar motivul a fost expirarea autorizaţiei de funcţionare. „Autorizaţia a fost valabilă până la finalul anului 2010. De atunci şi până acum trebuia s-o reînnoiască, dar nu a făcut-o“, a spus Marian Avram.
Răileanu este supărat că adresa nu conţine nicio explicaţie şi nici pentru cât timp. „Am avut mai multe controale şi mi s-a dat măsură şi termen de remediere. Iar acum m-am trezit că mi-au închis cabinetul “, spune medicul.
Colegiul medicilor a transmis către Institutul Național de Cercetare Delta Dunării (INCDD) o înștiințare de anulare a certificatului de autorizare a cabinetului de medicină veterinară, cu toate că Răileanu este angajat cercetător științific la această instituție.
Citiţi în Adevărul de Tulcea cum îşi pregăteşte apărarea Gheorghe Răileanu, apărătorul medicului veterinar!