Un fost comisar al Gărzii de mediu Mureş a învins DNA în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Corbagiu. Foto. RTM

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul intentat de DNA împotriva deciziei Curţii de Apel Tîrgu Mureş, care îl achita pe Ciorbagiu. Ioan Corbagiu a declarat că va cere în justiţie salariile restante dar şi despăgubiri omului de afaceri Florin Vlas, controlat în 2008 de comisar.

Florin Vlas afirmă că are la activ două victorii în instanţă împotriva Gărzii de Mediu Mureş. El a contestat în instanţă primul proces verbal de amendă întocmit de Ioan Ciorbagiu şi a câştigat. La fel, spune că a câştigat şi procesul intentat de Garda de Mediu Mureş .

Potrivit Radio Mures, în septembrie 2008, comisarul de mediu Ioan Ciorbagiu a verificat o informaţie, potrivit căreia, lângă un hotel ( Business) aparţinând omului de afaceri Florin Vlas, canalizarea este deversată în apele de suprafaţă. Ciorbagiu a constatat la control că reţeaua de canalizare a hotelului nu respecta standardele impuse de legislaţia de mediu, adică informaţia s-a confirmat, şi a aplicat o amendă consistentă, de 50.000 lei.
Potrivit declaraţiilor comisarului, dar şi ale şefei lui de la acea dată, omul de faceri Florin Vlas ar fi rupt procesul verbal de constatare şi l-ar fi dat afară din birou pe comisarul Ioan Ciorbagiu.
Ulterior, a apărut o plângere la DNA, depusă de Florin Vlas, în care îl acuză pe comisar că ar fi luat mită o sticlă de cognac şi ar fi solicitat suma de 5.000 de lei pentru a uita de amenzile de mediu pe care urma să le aplice.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: