Notarul care a încercat să-și omoare fosta iubită rămâne în arest preventiv. A plimbat-o cu mașina, plină de sânge

0
Publicat:

Notarul public din Mureș acuzat de tentativă de omor rămâne în arest preventiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 21 decembrie 2023, contestația formulată de inculpatul Claudiu Liviu Miclăuș.

Bărbatul rămâne în arest preventiv FOTO Adevărul

Bărbatul de 41 de ani a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2023, la Curtea de Apel Târgu Mureș, după ce a înjunghiat-o de mai multe ori pe fosta sa iubită, o femeie de 38 de ani din Blaj, județul Alba.

Femeia a fost internată la ATI cu răni grave. Bărbatul ar fi avut timp de aproape doi ani o relație cu victima. Imediat după ce s-au revăzut în orașul unde locuiește femeia, cei doi s-au urcat în mașină, unde după câțiva kilometri bărbatul și-ar fi atacat fosta iubită cu cuțitul.

Procurorii descriu atacul ca fiind extrem de dur: femeia a fost înjunghiată în repetate rânduri în zona abdominală, lovituri aplicate cu intenția clară de a-i curma viața. Victima a fost rănită și la nivelul mâinilor, cel mai probabil în încercarea disperată de a-și salva viața. Suspectul ar fi mers în mașină cu victima zeci de kilometri, până în județul Mureș, până a fost oprit de un echipaj de poliție.

Povestea salvării victimei de către doi polițiști

„Paul și Raul, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș, aflându-se în patrulare, în timp ce se deplasau pe DN 15, au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, care nu avea de ce să-și justifice prezența pe acea cale de acces folosită exclusiv pentru muncile agricole. Colegii au apreciat că se impune o verificare a circumstanțelor și au intrat pe drumul agricol până în apropierea autoturismului”, susțin cei de la Sindicatul Europol, care au redat povestea salvării femeii.

La vederea autospecialei de poliție, șoferul a încercat să se pună în mișcare, însă polițiștii au blocat autoturismul. „Polițiștii știau deja că ceva este în neregulă, iar imediat după ce au ieșit din autospecială, portiera dreapta față a fost deschisă, iar o femeie a strigat «Ajutor!!!! Vrea să mă omoare!!! M-a înjunghiat!!!».

Paul și Raul, polițiști tineri, la început de carieră, nu au ezitat nicio secundă, au pus mâna pe arme și l-au somat pe bărbatul care se afla la volan să coboare. Bărbatul nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare”, se mai susține în mesajul celor de la Europol.

Ulterior, polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă, până la sosirea ambulanței.