Notarul care a încercat să-și omoare fosta iubită rămâne în arest preventiv. A plimbat-o cu mașina, plină de sânge

0
Publicat:

Notarul public din Mureș acuzat de tentativă de omor rămâne în arest preventiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 21 decembrie 2023, contestația formulată de inculpatul Claudiu Liviu Miclăuș.

Bărbatul rămâne în arest preventiv FOTO Adevărul
Bărbatul rămâne în arest preventiv FOTO Adevărul

Bărbatul de 41 de ani a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2023, la Curtea de Apel Târgu Mureș, după ce a înjunghiat-o de mai multe ori pe fosta sa iubită, o femeie de 38 de ani din Blaj, județul Alba.

Femeia a fost internată la ATI cu răni grave. Bărbatul ar fi avut timp de aproape doi ani o relație cu victima. Imediat după ce s-au revăzut în orașul unde locuiește femeia, cei doi s-au urcat în mașină, unde după câțiva kilometri bărbatul și-ar fi atacat fosta iubită cu cuțitul.

Procurorii descriu atacul ca fiind extrem de dur: femeia a fost înjunghiată în repetate rânduri în zona abdominală, lovituri aplicate cu intenția clară de a-i curma viața. Victima a fost rănită și la nivelul mâinilor, cel mai probabil în încercarea disperată de a-și salva viața. Suspectul ar fi mers în mașină cu victima zeci de kilometri, până în județul Mureș, până a fost oprit de un echipaj de poliție.

Povestea salvării victimei de către doi polițiști

„Paul și Raul, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș, aflându-se în patrulare, în timp ce se deplasau pe DN 15, au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, care nu avea de ce să-și justifice prezența pe acea cale de acces folosită exclusiv pentru muncile agricole. Colegii au apreciat că se impune o verificare a circumstanțelor și au intrat pe drumul agricol până în apropierea autoturismului”, susțin cei de la Sindicatul Europol, care au redat povestea salvării femeii.

La vederea autospecialei de poliție, șoferul a încercat să se pună în mișcare, însă polițiștii au blocat autoturismul. „Polițiștii știau deja că ceva este în neregulă, iar imediat după ce au ieșit din autospecială, portiera dreapta față a fost deschisă, iar o femeie a strigat «Ajutor!!!! Vrea să mă omoare!!! M-a înjunghiat!!!».

Paul și Raul, polițiști tineri, la început de carieră, nu au ezitat nicio secundă, au pus mâna pe arme și l-au somat pe bărbatul care se afla la volan să coboare. Bărbatul nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare”, se mai susține în mesajul celor de la Europol.

Ulterior, polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă, până la sosirea ambulanței.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite