Parchetul Caracal a deschis dosar penal în cazul trenului deraiat între Drăgăneşti şi Fărcaşele. Între timp se lucrează pentru ridicarea ultimelor trei vagoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii CFR lucrează de trei zile pentru ridicarea vagoanelor

Circulaţia este în continuare blocată pe calea ferată între Drăgăneşti şi Caracal, după ce un tren de marfă a deraiat în cursul dimineţii de luni. Procurorii Parchetului Caracal au deschis un dosar penal în acest caz.

În continuare se circulă în condiţii speciale pe calea ferată pe ruta Bucureşti - Craiova din cauza unui tren care avea în componentă 35 vagoane încărcate cu cereale şi care a deraiat în dimineaţa zilei de luni, 17 februarie 2020, nouă vagoane căzând şi pe şine şi alte patru fiind deraiate.

Deşi s-a lucrat continuu, pentru miercuri, 19 februarie 2020 mai erau de ridicat ultimele trei vagoane căzute, astfel încât circulaţia să poată fi reluată pe un fir, în paralel lucrându-se la degajarea căii ferate şi deschiderea şi celui de-al doilea fir.

Deocamdată nu s-a stabilit cine se face răspunzător de deraierea trenuklui şi nici cine va suprota cheltuielile, deloc mici, generate de acest eveniment. Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a deschis cercetări in rem în acest caz.

„Cercetările procurorilor vizează neîndeplinirea îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă, pentru că a avut loc un accident de cale ferată şi este o infracţiune la care pedeapsa este de la 1 an la 5 ani închisoare. Dosarul este in rem, la acest moment nu se fac cercetări faţă de vreo persoană, ci şi se efectuează cercetări faţă de faptă. (...) Se fac verificări pentru a stabili dacă este sau nu vina vreunei persoane în legătură cu ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Caracal, procurorul Diana Cazacu.