Familia bătrânului ucis de cumnată: „Era tocat mai rău ca un porc de Crăciun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbat de 75 de ani din Livezi - Vâlcea omorât cu un topor de către cumnata sa de 70 de ani, în timp ce zăcea la pământ pentru că i se făcuse rău Foto generică Arhiva Adevărul

Scene de groază s-au petrecut într-o comună din Vâlcea, unde o femeie şi-a ucis o rudă. Victima şi agresoarea erau septuagenari.

O crimă sângeroasă s-a produs la finele săptămânii trecute în comuna Livezi din Vâlcea, unde o femeie de 70 de ani şi-a omorât cumnatul de 75 de ani. Scenele desprinse parcă dintr-un film de groază au avut loc în plină zi, pe marginea unui drum naţional, lângă casa părintească a victimei. 

Surse din anchetă susţin că bărbatului i se făcuse rău şi căzuse lângă gardul casei părinteşti, unde a şi fost găsit de către agresoare. Familia bătrânului susţine însă că acesta obişnuia să adoarmă acolo, sub un copac. „Tatăl meu nici n-a ştiut cine vine să-l omoare cu toporul”, a mărturisit fiica victimei. 

Profitând de faptul că nu se poate apăra, cumnata s-a dus acasă, s-a înarmat cu un topor şi l-a lovit cu 17 lovituri, zdrobindu-i efectiv capul. „S-a deplasat în locul în care era căzută victima aplicându-i cu cruzime lovituri repetate în cap, atât cu muchia, cât şi cu partea tăietoare a toporului, zdrobind efectiv capul victimei şi provocându-i în acest mod decesul”, au menţionat anchetatorii. 

Din informaţiile oferite de către procurori, totul ar fi pornit de la un conflict mai vechi existent între soţia bătrânului şi cumnata sa. „Pe fondul unei relaţii conflictuale vechi pe care inculpata o avea cu soţia victimei, observându-l pe cumnatul ei în timp ce se afla culcat în afara părţii carosabile a DN 67 B, în comuna Livezi, lângă gardul fostei case părinteşti a acestuia, a luat hotărârea de a-i suprima viaţa”. Cu toate acestea, rudele susţin acum că cearta dintre cele două femei se stinsese de ceva vreme. „A fost un conflict, dar s-au împăcat”, au declarat rudele victimei. 

Crima a fost atât de sângeroasă încât după ce a fost ridicat corpul neînsufleţit al victimei de către medicii legişti, familia acestuia s-a dus la faţa locului şi i-a adunat rămăşiţele: „Ia uitaţi creierii, i-am pus în găleata aceasta, de vopsea... Era tocat mai rău ca un porc de Crăciun. Avea ţeasta tocată..”.

Familia victimei se pregăteşte acum de înmormântare. Membrii acesteia spun că dacă ar fi ajuns mai repede la locul faptei fie ar fi omorât-o pe criminală, fie ar fi imobilizat-o lângă victimă până la venirea Poliţiei. 

Criminala, Maria Tudor din Livezi, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile încă de duminică, 7 noiembrie, după ce a fost reţinută pentru 24 de ore. Aceasta este cercetată pentru omor calificat.  

Vă mai recomandăm şi:

Crimă odioasă în Vâlcea. O bătrână şi-a lovit cu toporul cumnatul căzut la pământ, până i-a zdrobit capul

Trafic blocat total pe Valea Oltului, după ce un TIR a intrat într-o casă, în Lazaret. Şoferul, încarcerat FOTO