Ofiţer SIPI cercetat penal pentru că ar fi rupt în bătaie un adolescent care a vorbit cu fiica lui. Fata şi-a cerut scuze în numele tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmele lăsate pe gâtul copilului de ofiţerul SIPI

Un ofiţer din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) din Prahova este cercetat într-un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Poliţistul este acuzat că ar fi bătut un adolescent în vârstă de 14 ani.

Scandalul a avut loc duminică seara, într-un cartier de la periferia oraşului Ploieşti. Băiatul ar fi fost agresat după ce a fost văzut stând de vorbă pentru câteva minute într-o parcare, cu o colegă de şcoală, fiica poliţistului. Deranjat de situaţie, tatăl fetei l-a urmărit pe băiat până în dreptul unei staţii de tramvai, unde l-a bătut cu pumnii şi picioarele şi l-a ameninţat cu moartea dacă se mai aporpie de fată.

”Copilul s-a întâlnit întâmplător cu o colegă de şcoală, undeva într-o parcare. Au stat de vorbă preţ de câteva secunde, nu mai mult. Au vorbit despre începerea anului şcolar, dacă se duc la şcoală pe 7 septembrie sau pe 15, că nu este sigur nimic. Atât, doar despre asta au vorbit şi apoi s-au despărţit. Tatăl fetei l-a urmărit şi într-o staţie de tramvai pe traseul 5 l-a acostat şi a început să-l lovească. L-a strâns de gât şi l-a dat cu capul de un zid. Apoi, mi-a spus că l-a lovit şi cu picioarele. Totul din senin, aşa”, povesteşte Cătălin Ionescu, tatăl băiatului bătut de ofieţrul SIPI.

Imediat ce a scăpat din mâinile agresorului, copilul a sunat la 112 şi şi-a anunţat şi părinţii. Agresorul a fost identificat, iar Poliţia Prahova a început ancheta.

Adolescentul însă s-a ales cu răni în jurul gâtului, vizibile, dar a rămas şi cu o traumă psihică, susţine tatăl acestuia.

”Mi-a spus că visează noaptea că e strâns de gât şi că este ameninţat cu moartea. Nu e chiar bine băiatul”, susţine bărbatul.

Acesta a declarat pentru ”Adevărul” că a mers împreună cu fiul său la Serviciul de Medicină Legală pentru o evaluare, dar şi că a depus o plângere la Poliţie, chiar dacă fiica poliţistului şi-a cerut scuze în numele tatălui ei.

”E adevărat, fata i-a trimis un sms băiatului meu în care îşi cerea scuze. Se pare că totul s-ar fi întâmplat din cauza consumului de alcool, dar totuşi mi se pare mult prea mult”, a explicat Cătălin Ionescu.

În cauză a fost declanşată o anchetă penală pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Fiind ofiţer SIPI, dosarul deschis pe numele agresorului va fi declinat la Parchetul Militar.