Bucătăria lumii,în restaurantele din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La London House, “Masa Caldă” le face cu ochiul clienţilor

Produse vegetale şi carne de vită şi oaie, preparate după reţete originale. Restaurantele din Ploieşti le oferă clienţilor meniuri dintre cele mai variate, culese din bucătăriile din întreaga lume.

London House îmbină tradiţia anglo-saxonă cu cea autohtonă, oferind preparate internaţionale, dar şi mâncare românească. Localul le oferă posibilitatea clienţilor de a alege produsele gata preparate, acestea fiindu-le prezentate de maestrul bucătar.

"Clienţii pot vedea preparatele pe care urmează să le servească pentru a se orienta mai uşor. Bineînţeles, aceştia au posibilitatea să aleagă specialităţi şi din meniu. Preparăm Chateau Royal după reţeta originală, cu sos de vin şi fructe de pădure, antricot de viţel de lapte şi pastramă la ceaun cu mămăligă şi mujdei. Dintre deserturi, preferate sunt prăjitura cu nucă şi cremă de vanilie şi clătitele cu ricota", ne-a declarat Robert Pătraşcu, directorul localului.

Specific arăbesc

Jordan House, restaurantul cu specific arăbesc situat în spatele Catedralei Sfântul Ioan îi aşteaptă pe ploieşteni cu bunătăţile Orientului. Falafel (chifteluţe cu năut), homos (pastă de năut), cus-cus, cârnaţi, cotlet, dorado umplut, sunt doar câteva dintre specialităţile restaurantului. "Patrama de berbecuţ este una dintre mâncărurile preferate de clienţii noştri.

Diferenţa este că la noi aceasta este atât de fragedă încât se poate mânca fără cuţit. Secretul stă în condimentele pe care le folosim, majoritatea aduse din Orient", explică Tareq Al Awamleh, patronul localulului.

Ploieştenii care vor să mănânce româneşte pot merge la restaurantul Hanul Găzarilor. Aici sunt aşteptaţi cu ciorbă de burtă şi de gulaş ca la mama acasă, dar şi alte mâncăruri autohtone. "Avem mâncarea ţăranului roman, un platou care cuprinde carne de porc cu ou bătut, cârnăciori, brânză rasă, mămăliguţă şi murături, dar şi sărmăluţe în foi de varză preparate după o reţetă proprie", ne-a spus Carmen Ungureanu, ospătar al localului.

Preţuri preparate

Pastrama de berbecuţ de la Jordan House costă 28 de lei, dorado umplut cu legume şi muguri de pin 30 de lei, iar falafel 10 lei. La London House, antricotul de viţel de lapte este 24 de lei, iar Chateau Royal 65 de lei. Mâncarea ţăranului roman de la Hanul Găzarilor costă 26 de lei, iar ciorbele 10 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Mai multe pentru tine:
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Viața plină de suspans a Sorinei Docuz. Cum l-a sedus pe Negoiță și cum a ajuns protejata lui Ciolacu. A pozat în sânii goi la 16 ani, pentru revista FHM
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Cine este Cristian Rizea, cel din cauza căruia Dan Capatos ar fi fost dat afară de la Antena Stars. Fostul politician a fost implicat în mai multe scandaluri
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant