Ioan Haraga a recunoscut astăzi în faţa procurorilor orădeni că şi-a violat nepoata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Haraga recunoaşte că şi-a violat nepoata, dar nu şi că a bătut-o

La aproape 30 de zile de când a ajuns în arest, unchiul violator şi-a mărturisit fapta şi le-a spus procurorilor că regretă cele întâmplate.

„Da, am întreţinut raporturi sexuale cu nepoata mea, dar nu am bătut-o. S-a lovit de tocul de la uşă”, este declaraţia şocantă a unui bărbat de 35 de ani care, timp de aproape două luni, şi-a violat nepoata. Aurica Haraga, în vârstă de 13 ani, a îndurat coşmarul la care a fost supusă chiar de fratele tatălui său.

Astăzi, Ioan Haraga a fost trimis în judecată pentru viol. A recunoscut cu o seninătate ieşită din comun că a întreţinut raporturi sexuale cu nepoata sa, însă nu recunoaşte în ruptul capului că i-ar fi aplicat acesteia o bătaie cruntă. „Unchiul meu mi-a pus mâna la gură ca să nu ţip, m-a lovit cu pumnul peste spate, mi-a rupt hainele şi m-a violat”, le-a spus victima anchetatorilor. S-a întâmplat pe 21 noiembrie 2009. Câteva zile mai târziu, Ioan Haraga şi-a lovit nepoata cu pumnul în faţă. De frică, fata le-a spus părinţilor că a căzut cu bicicleta.

Cercetat pentru alt viol

Deşi şi-a surprins cumnatul în camera copilei, mama fetei a aflat de faptele acestuia abia cu câteva zile înainte de Anul Nou. Tot atunci s-a aflat în satul Cuiejd că bărbatul a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o altă minoră. „Ioan Haraga este cercetat într-un alt dosar tot pentru săvârşirea infracţiunii de viol”, a spus Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului Judeţean.

În faţa anchetatorilor, Ioan Haraga a şoptit tremurând că a rupt hainele de pe nepoata sa. „Nu ştiu de unde a avut vănătăile pe faţă. Eu nu am bătut-o aşa cum spune. Îmi pare rău. Regret, nu ştiu ce să mai spun”, sunt fragmente din declaraţia celui care va fi judecat pentru viol.