Un controversat om de afaceri din Iaşi, arestat preventiv pentru şantaj şi tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei firme de taxi din Iaşi, Radu Norocea, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a bătut un angajat. Norocea nu este la prima faptă de acest gen.

Omul de afaceri Radu Norocea, care deţine firma de taxi RVR, a ajuns după gratii pentru 30 de zile. Acesta a fost reclamat de un angajat că l-ar fi bătut, în urma loviturilor având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Norocea a fost audiat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, apoi a fost dus în faţa judecătorilor cu propunerea de a fi arestat. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de joi.

Omul de afaceri este cercetat pentru trei infracţiuni: tâlhărie, şantaj şi lipsire de libertate, după ce în noaptea de 21-22 mai, Norocea e acuzat de un angajat de 22 de ani, care avariase uşor maşina firmei, că l-ar fi bătut. Norocea i-ar fi cerut angajatului 4.500 de lei pentru reparaţii, dar tânărul i-a spus că nu are aceşti bani. Omul de afaceri şi-ar fi bătut angajatul, după care s-ar fi dus cu acesta în localitatea Mogoşeşeti, unde locuia tânărul, pentru a primi banii ceruţi. În urma bătăii, angajatul lui Norocea a avut nevoie de trei zile de spitalizare.

Norocea nu este la prima faptă de acest gen. A mai fost reţinut pentru 24 de ore, în 2017, după ce a agresat un alt angajat. În iulie 2017, a fost trimis în judecată fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi lipsire de libertate, după ce a bătut un alt angajat care dorea să plece de la firma sa.

Totodată, în noiembrie 2017, Norocea a mai ajuns în atenţia publică, după ce a agresat verbal un poliţist local din Iaşi, pentru că maşina sa a fost ridicată, fiind parcată ilegal în spatele Primăriei. Norocea este un apropiat al primarului Mihai Chirica, omul de afaceri fiind naşul unuia dintre copiii edilului.