Angajat de la Staţia de Salvare Minieră Petroşani cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Staţiei de Salvare Minieră Petroşani este cercetat penal după ce a permis valorificarea a peste o tonă de deșeuri metalice feroase fără a avea acordul conducerii unității. Acesta a vrut să bage în propriul buzunar suma de peste 750 de lei.

Deșeurile metalice au fost luate dintr-o centrală termică dezafectată și vândute la un centru de colectare din oraș de un alt bărbat.

Acesta din urmă a declarat în fals pe adeverinţele de primire şi plată că deşeurile provin din gospodăria proprie.

,,Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a valorificat deşeurile metalice feroase în cauză din dispoziţia unui angajat al Sectorului de Salvare Minieră, care nu a avut acordul conducerii unităţii, iar banii proveniţi din valorificare au ajuns în posesia acestuia din urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.
      
Întreaga sumă de bani a fost confiscată, iar  în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.