Un bărbat din Craiova, martor a lui Iehova, şi-a ucis mama cu sânge rece. Surse din anchetă: „Vorbea cu divinitatea când am ajuns la faţa locului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul de 57 de ani şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit

Ştefan Preda, în vârstă de 57 de ani, din Craiova, şi-a ucis miercuri dimineaţă mama cu mai multe lovituri de cuţit. Când a realizat ce a făcut bărbatul a încercat să se sinucidă.

Crima a avut loc pe strada drumul Apelor, într-o familie aparţinând Martorilor lui Iehova. Vecinii au povestit că între mamă şi fiu exista o legătură strânsă. „El îşi iubea foarte mult mama şi nu îl credeam în stare de aşa ceva. Nu îmi vine să cred că vecinul nostru a putut să îşi omoare mama. Era o familie retrasă, dar ştiu că fac parte dintr-o altă religie. Am auzit că le-a spus poliţiştilor că a auzit în această dimineaţă o voce care i-a spus exact ce să facă. Doamne fereşte de aşa ceva“, a spus o vecină.

   

Bărbatul de 57 de ani şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit

Bărbatul de 57 de ani a încercat să se sinucidă în momentul în care şi-a dat seama ce a făcut. A fost transportat la Spitalul Judeţean din Craiova, iar medicii i-au acordat imediat primul ajutor. „Pacientul în vârstă de 57 de ani prezintă o plagă înjunghiată cu retenţie de corp străin. La momentul sosirii în unitatea spitalicească era conştient şi stabil. Imediat s-a intrat în sala de operaţie pentru intervenţie chirurgicală de urgenţă“, a  spus Cristina Geormănenau, purtătorul de cuvânt din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis dosar pentru omor. Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul în care a săvârşit crima. „Un bărbat din Craiova şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă şi a constata decesul victimei. Autorul tot cu ajutoul unui cuţit a încercat să se sinucidă. Din primele date se pare că autorul este cunoscut cu afecţiuni psihice“, a  spus Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

      

Surse din cadrul anchetei au povestit că bărbatul le-a spus că a primit un telefon de la Dumnezeu care i-a spus exact ce să facă. „Vorbea cu divinitatea când am ajuns la faţa locului“.