Mobilizare pentru 8 Martie. Constanţa se alătură celui mai mare protest european la adresa eutanasierii maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii animalelor fără stăpân, în special ai câinilor maidanezi, sunt chemaţi să se alăture celui mai mare protest european la adresa eutanasierii din România. La Constanţa, manifestaţia va avea loc sâmbătă, 8 Martie, la ora 15, în faţa City Park Mall Constanţa. Protestul se desfăşoară în acea zi, în circa 50 oraşe din lume.

În România s-au anunţat deja proteste la Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara. Capitala organizează un marş care porneşte de la Muzeul Grigore Antipa.

„Te aşteptăm la cel mai mare protest european care aduce în atenţia lumii întregi problema eutanasierii câinilor străzii din România! Marile oraşe din lume ies la protest! CONSTANŢA ALEGE VIAŢA! Împreună putem opri masacrarea unor suflete nevinovate! Veniţi împreună cu animăluţele de companie! Sunt cei mai sinceri prieteni, ştiţi prea bine asta!“, îndeamnă organizatorii.

Participanţii la demonstraţie sunt invitaţi să-şi aducă animalele de companie. Câinii trebuie să aibă lesă, botniţă, punguţă sanitară, măturică, făraş, apă, vas pentru apă, carnet de sănătate şi toate accesoriile necesare unei ieşiri civilizate în public. „Vrem să oferim un exemplu pozitiv, să arătăm că putem să îngrijim animalele, nu să le omorâm“, arată posesorii de patrupede.

Ca semn distinctiv, manifestanţii vor purta un accesoriu negru şi unul roşu. O englezoaică, Cindy Winter, care susţine cauza câinilor fără stăpân din România a transmis regretul că nu poate fi alături de constănţeni, dar că va lua parte la protestul organizat la Londra.

„Nu este un protest organizat de un ONG, dar apelăm la toate ONG-urile să difuzeze masiv chemarea. Nu este un protest politizat şi nici unul cu mesaje personale. Este un PROTEST al tuturor iubitorilor de viaţă, de moralitate, demnitate! Dacă nu mai acceptaţi crima, abuzurile, ieşiţi din case şi oferiţi o speranţă câinilor înainte să ajungă în lagărele primăriilor!“, spun organizatorii. 

Vă mai recomandăm

Iubitorii de animale ies la acţiune. Donează sânge ca să cumpere hrană pentru câinii fără stăpân

Mihai Trăistariu: „Adoptaţi câini fără stăpân! Poate fi ultimul lor Crăciun“. Biobaza va fi pichetată de iubitorii animalelor, de Crăciunul câinilor

FOTO Mihai Trăistariu a adoptat un bull terrier. Căţelul "Mihăiţă" a fost găsit abandonat pe străzile Constanţei

Oficial. Avem 10.000 maidanezi pe străzile Constanţei. Atâţia au fost cuprinşi în statistica primăriei

Gest şocant. Căţeluşă violată pe un teren viran din Constanţa

Turiştii au epuizat stocul de vaccin antirabic de la Constanţa. Constănţenii muşcaţi de maidanezi trebuie să meargă la Bucureşti pentru antidot