Călăraşi: Ionuţ Soare, adolescentul pasionat de filologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul este unul dintre cei mai buni elevi la engleză din judeţ

Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Ionuţ mai studiază şi chitara de doi ani şi, recent, şi-a dat seama că îi place şi fotografia.

Adolescentul învaţă foarte bine la şcoală şi „prinde“ lecţia din clasă, nu prea îi place să studieze foarte mult acasă. „ Reţin foarte bine lecţia din timpul orei şi acasă petrec foarte puţin timp învăţând“, a spus Ionuţ.
Iniţial a vrut să opteze pentru profilul de matematică-informatică, intensiv engleză, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri, deoarece şi-a dat seama că limba română este mult mai interesantă decât matematica. „ Mă regăsesc mai mult în limaba română decât matematică şi de aceea m-a răzgândit. Nu îmi pare rău, sunt convins că am făcut cea mai bună alegere“, a mai spus băiatul.

Ionuţ este o persoană deschisă şi foarte sociabilă, lucru care i-a adus mulţi prieteni adevăraţi alături. „ Prietenii mei mă recunosc pentru umor şi că le sunt alături tot timpul“, a mai adăugat adolescentul.

Engleza, pe primul plan

Fiind pasionat de limba engleză, Ionuţ nu a ratat nico olimpiadă şi a reuşit să obţină cele mai bune premii. În anul 2009 a luat premiul I la etapa judeţeană a concursului „ Public Speaking“, premiul I la etapa inter-regională la acelaşi concurs şi premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Engleză, calificându-se pentru participarea la etapa naţională a Olimpiadei de la Limba Engleză.

A obţinut locul VII la etapa naţională a concursului „Evaluare în Educaţie“, premiul al II-lea la „Sesiunea de comunicări ştiinţifice şi referate a elevilor“, iar în anul 2010 a participat la etapa judeţeană unde a obţinut locul I, mergând mai departe la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Engleză. De asemenea, s-a clasat pe locul III la etapa inter-regională a concursului „Public Speaking“  Workshop Hola.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“