Jaf în stil mare: o recidivistă îmbrăcată în doliu s-a folosit de o coroană mortuară ca să fure 150.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia de 30 de ani juca un scenariu bine pus la punct: cerşea bani forţând coarda sensibilă a patronilor de firmă, cu scopul unei înmormântări fictive. Poliţiştii au prins-o însă pe hoaţă după ce a sustras bunuri în valoare de 150.000 dintr-o casă din centrul Capitalei.

Profitând de neatenţia muncitorilor ce efectuau lucrări de reamenajare în curtea unui imobil situat în str. Sevastopol, sectorul 1, o femeie, îmbrăcată în doliu, ce ţinea într-o mână o coroană mortuară, a pătruns pe uşile neasigurate într-o locuinţă aflată la etajul 2 al imobilului respectiv, de unde a sustras o cutie în care se aflau bijuterii din aur şi ceasuri de mână bărbăteşti şi mai multe parfumuri, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 150.000 de euro.

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 - Biroul de Investigaţii Criminale, au depistat-o ieri, la intersecţia şos. Nicolae Titulescu cu Calea Griviţei, în timp ce se oprea la societăţile comerciale din zonă cerşind bani pentru o înmormântare.

În urma verificărilor a rezultat faptul că aceasta figurează ca fiind urmărită, pe numele ei existând un mandat de executare emis de către Judecătoria Braşov, prin care a fost condamnată la pedeapsa închisorii pentru un furt comis în anul 2009.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 150.000 de euro, a fost recuperat în proporţie de 30%.

Hoaţa a fost reţinută iar cercetările  sunt  continuate  de  poliţiştii  Secţiei  4,  sub  aspectul  săvârşirii infracţiunilor de furt, violare de domiciliu şi fals privind identitatea, cu propunere de arestare preventivă.