Primăria Brăila îşi doreşte încă un vapor de la Poliţia de Frontieră pe care să îl expună la una dintre intrările în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cele două nave expuse în prezent la porţile Brăilei   FOTO Florentin Coman

Primăria Brăila are ambiţia de a posta, la fiecare intrare în oraş, câte un vapor expus pe piedestal, după modelul celui existent la Constanţa. După ce în urmă cu doi ani a montat două astfel de nave casate de Poliţia de Frontieră, zilele trecute a făcut cerere pentru a mai prelua încă una.

În cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Brăila, de săptămâna trecută, consilierii municipali au şi-au dat avizul de principiu prin adoptarea unui proiect de hotărâre iniţiat de PSD-istul Florin Dumitru, privind preluarea de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi - Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila a unei nave fluviale de patrulare, fabricată în 1985.

Primarul Aurel Simionescu a ţinut să precizeze, totuşi, că nu se ştie sigur dacă vasul va ajunge sau nu în posesia municipiului sau a altei instituţii publice deoarece hotărârea urmează să fie luată la nivel naţional, în funcţie de cererile depuse.

"Noi am pus două nave la intrările în oraş. Mai este disponibilă încă o astfel de navă. E un acord de principiu, în funcţie de solicitările care sunt la nivel naţional, o să vedem dacă va fi dată municipalităţii sau, ştiu eu, dacă altă instituţie publică va avea prioritate în utilizarea ei", a declarat Simionescu.

Nava ar fi preluată cu titlu gratuit, însă municipalitatea ar trebui să investească o sumă de bani pentru recondiţionarea ei din punct de vedere estetic.

Hotărârea edililor nu este deloc privită cu ochi buni de către brăilenii de rând care spun că mai bine s-ar face curăţenie la ”porţile” oraşului, care arată foarte urât la ora actuală,  decât să se expună aceste ambarcaţiuni care nu excelează deloc la aspectul estetic.

Citiţi şi