Eroul din Târgul Ocna a fost recompensat cu un telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul local Mihai Rusu i-a înmanat lui Ionut Daniel lupu un telefon de aproximativ 200 de lei

Primăria orașului a început să îi compenseze pierderile lui Daniel Ionuț Lupu, tânărul de 14 ani care a salvat un copil de la înec.

Autoritățile din Târgul Ocna nu au rămas insensibile la fapta lui Daniel, care duminică a sărit  în apă  salvând de la moarte un minor de 11 ani, Marius Rapie, care plutea în valurile râului Trotuș.

După ce au aflat că tânărul erou și-a pierdut banii și telefonul mobil cu această ocazie, oficialitățile i-au oferit, ieri, lui Daniel un alt aparat în valoare de 200 de lei urmând ca la ședința de consiliu local de luna aceasta să îi ofere și o sumă de bani.

"Am văzut un om în tricou roșu plutind și nu m-am mai gândit la nimic. Am sărit în apă, am ajuns la el și am reușit să îl trag la suprafață cu o putere care nu mi-o bănuiam, cred că mi-a dat-o Dumnezeu. Apoi am descoperit că banii pe care îi aveam pluteau și ei iar telefonul era distrus", a declarat Daniel Ionuț Lupu.

Deși bucuroasă pentru fapta fiului său, mama lui Daniel a recunoscut că i-a "stat" inima când a auzit de la Poliție de cele întâmplate. "Știam că el nu știe să înoate foarte bine și am înlemnit când am aflat ce a făcut. Oricum, el este un copil care nu poate sta deoparte când vede că cineva are nevoie de ajutor. Și acasă face mai toate treburile din gospodărie și nu m-aș descurca fără el", a spus Victoria Lupu, mama adolescentului curajos.

Băiatul spune că nu se aștepta să fie recompensat, însă este bucuros de cadoul primit.