Revoluţie la Primăria Alba Iulia: angajaţii vor fi pontaţi pe baza unui card de acces. Se schimbă şi programul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Alba Iulia

Angajaţii Primariei Alba Iulia ar urma să fie pontaţi în momentul intrării în clădirea pe baza unui card electronic.

Fiecare angajat va primi un card pe care îl va scana dimineaţa când ajunge la muncă, în momentul în care iese în pauză şi automat când i se va termina programul de lucru şi va părăsi clădirea. 

Primarul Gabriel Pleşa a declarat pentru alba24.ro că în acest fel va exista mai multă ordine între angajaţi şi că în sfârşit se va renunţa la condica de hârtie pe care angajaţii se treceau în fiecare zi când ieşeau sau intrau în instituţie. 

În primă fază, sistemul va fi implementat doar la sediul primariei de pe Calea Moţilor, iar apoi şi la restul clădirilor în care lucrează angajaţii instituţiei.

Primăria a lansat în data de 15 februarie o licitaţie publică pentru achiziţia acestor carduri şi a unei imprimante pentru carduri, iar pentru aceastea are un buget de maxim 12.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei se vor achiziţiona 1.000 de carduri, în ideea în care în Primaria Alba Iulia lucrează momentan, peste 750 de angajaţi.

În prima fază, cardurile nu vor putea fi scanate, pentru că nu există un scaner. Ulterior va fi cumpărat şi un asemenea aparat, pentru citirea cardurilor. Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a mai declarat că intenţionează să modifice programul pentru angajaţi.

Pleşa spune că această intenţie a avut-o încă de la începutul mandatului, dar că în perioada stării de alertă, contractul colectiv de muncă nu a putut fi modificat.

”Vreau să modific programul, 08:00-16:30 de luni până joi, iar vinerea de la 08:00 la 14:00, cum este şi la Consiliul Judeţean Alba şi la alte instituţii. Pauza de masă să fie de la 12:00 la 12:30. Atunci când nu e pauză de masă, vreau ca angajaţii să fie la dispoziţia publicului şapte ore jumătate din opt”, a mai declarat Gabriel Pleşa.

Vă mai recomandăm să cititi:

 

Ce mâncau locuitorii Transilvaniei în urmă cu 4.000 de ani. Concluziile unei ample cercetări internaţionale

 

Primăria Alba Iulia vs. Telekom. Firma este acuzată că a folosit canalizaţia subterană şi nu mai vrea să plătească