Antirecord de infectări cu COVID-19 în R. Moldova: 5.138 de cazuri, înregistrate în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova înregistrează un nou record negativ de contaminări cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 5.138 de cazuri, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

Din numărul total de cazuri, 30 sunt asociate cu contact în afara ţării: 9-Romania, 7-Rusia, 5-Italia, 2-Germania, 2-Israel, 1-Egipt, 1-Franţa, 1-Ucraina, 1-Belgia, 1-Marea Britanie.

Numărul total de teste efectuate – 18.267. Bilanţul cazurilor de COVID-19 în Moldova a ajuns la 417.369. Din numărul total de cazuri, 506 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (119-medici, 255-asistenţi medicali, 132-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internate 2.242 persoane confirmate cu infecţia COVID-19, dintre care 183 în stare extrem de gravă şi 21 pacienţi sunt supuşi ventilării mecanice.

Alte 1.343 persoane au fost vindecate. În total, 373.179 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme uşoare şi moderate de COVID-19 se află 16.824  persoane, iar 21.241 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, au fost raportate alte 24 decese provocate de COVID-19, dintre care trei în regiunea transnistreană.

În total au fost raportate 10.566 de decese cauzate de COVID-19.

Mai multe pentru tine:
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"