Karadzici va contesta din nou desemnarea unui avocat care-l va reprezenta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karadzici ameninţă cu boicotarea din nou

Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor bosniaci, în vârstă de 64 de ani, va contesta din nou desemnarea unui avocat care-l va reprezenta dacă el va continua să-şi boicoteze procesul la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a anunţat joi consilierul său juridic, relatează RTL Info.

Vineri, doctor Karadzici va depune o moţiune care contestă numirea lui Richard Harvey ca avocat în procesul său şi cere ca această numire să fie anulată, a declarat Peter Robinson, consilier juridic al acuzatului într-un e-mail adresat agenţiei franceze de presă AFP.

Robinson va ţine o conferinţă de presă pe această temă la ora locală 11,00 (10,00 GMT) în faţa sediului TPI de la Haga, la cererea lui Karadzici.

Pe 5 noiembrie, judecătorii TPI i-au impus un avocat lui Karadzici, care a boicotat primele trei audieri în cadrul procesului său deschis pe 26 octombrie pe motiv că apărarea sa, pe care şi-o asigură singur, nu este gata.

Pe 23 noiembrie, TPI i-a refuzat  lui Karadzic dreptul de a face recurs la desemnarea lui Harvey, deoarece aceasta mai degrabă ar obstrucţiona procedurile decât să le avanseze.

Avocatul britanic nu va fi totuşi chemat să-l reprezinte decât dacă Radovan Karadzic persistă în refuzul de a asista la proces, care a fost amânat pentru 1 martie 2010.

Karadzici a cerut în scris pe 11 noiembrie autorizaţia de a face recurs la această decizie.