FOTO VIDEO Justin Trudeau, ironizat pentru vizita sa de o săptămână în India: o „diplomaţie a modei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat de o săptămână în India, premierul canadian Justin Trudeau a devenit ţinta ironiilor pentru programul ales cu prilejul acestei deplasări şi ţinutele purtate.

Justin Trudeau se află de o săptămână în India şi abia astăzi s-a întâlnit cu omologul său Narendra Modi. În rest, şi-a petrecut timpul la recepţii, călătorind prin ţară şi adaptându-şi ţinuta în funcţie de zona vizitată.

Prezent la începutul săptămânii la Bombay, liberalul Trudeau a purtat o haină locală, numită „sherwani“, contrastând cu ţinuta occidentală aleasă de actorul Shahrukh Khan, un star de la Bollywood. Joi seara, a sosit la o recepţie a Ambasadei Canadei în India dansând „Bhangra“, un dans întâlnit în Punjab. Toate aceste manifestări au dat naştere unor ironii, atât în presă, cât şi pe reţelele sociale. Nici premierul indian nu s-a abţinut de la comentarii.

New Delhi: premierul canadian asistând împreună cu copii săi la o demonstraţie de cricket FOTO EPA-EFE

„Tot ce a atras atenţia întregii lumi este garderoba aleasă de familia Trudeau, prea indiană chiar şi pentru un indian“, comentează revista Outlook.

„Paşii săi calculaţi de dans şi multiplele schimbări de ţinute l-au înfăţişat ca un actor pe platoul de turnare sau un invitat la o nuntă şi nu un om politic venit aici ca să discute treburi“, plusează o localnică într-un editorial publicat în The Washington Post.

Trudeau dansând „Bhangra“

„Această fotografie rezumă perfect vizita de stat“, scrie David Jacobs, un medic canadian, referindu-se la poza în care Justin Trudeau apare vorbind cu Shahrukh Khan (foto mai jos).

FOTO AFP

„Cea mai importantă întâlnire până acum este cu actorul Shahrukh Khan. Este ca şi cum Putin ar sta şapte zile în Statele Unite şi s-ar întâlni numai cu Tom Cruise“, adaugă el.

„Şedinţa foto a lui Justin Trudeau întreruptă vizita oficială de stat“, glumeşte jurnalista canadiană Kathryn Kates pe seama întâlnirii de vineri dintre Trudeau şi Modi.

Cu o zi înainte, premierul indian tratase cu umor întrevederea sa cu omologul canadian, un liberal convins.

Difuzând o fotografie din timpul vizitei sale în Canada în 2015, Modi a ţinut să-şi exprime speranţa că „premierul Justian Trudeau şi familia sa au avut parte de o şedere foarte plăcută până acum“.

„Oare diplomaţia modei a lui Justin Trudeau funcţionează în India?“, s-a întrebat publicaţia de opinii The Print.

Narendra Modi primindu-i la reşedinţa sa pe Justin Trudeau şi familia sa FOTO EPA-EFE