Alertă pentru tsunami în Papua Noua Guinee, după un cutremur cu magnitudinea 7,4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seismul a avut loc în largul coastelor statului Papua Noua Guinee

O alertă pentru tsunami a fost lansată marţi în Oceanul Pacific după un cutremur cu magnitudinea 7,4 care a avut loc în largul coastelor statului Papua Noua Guinee, informează  Institutului american de geofizică (USGS), citat de AFP.

Seismul s-a produs la ora 11.44 (01.44 GMT) la 133 kilometri sud-sud-vest de oraşul Kokopo, situat pe insula Noua Britanie, la o adâncime de 63 de kilometri, conform Institutului american de geofizică (USGS).

Centrul de alertă pentru tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a avertizat în legătură cu posibilitatea formării unor "tsunami (...) periculoase pe coastele situate pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului".


Deocamdată nu există informaţii despre formarea unor asemenea valuri seismice şi nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby.

"Cutremurul a avut loc în larg, iar zonele vecine terestre sunt destul de puţin populate", a spus McKee.

Centrul naţional pentru dezastre nu a primit rapoarte despre eventuale pagube, a declarat directorul interimar Martin Mose.

"Am trimis un mesaj în zonă, către satele de pe coastă, să adopte măsuri de precauţie suplimentare în cazul formării unui eventual tsunami", a spus eMose.

Un nou cutremur de 6,9 a avut loc joi şi altul 7,1 s-a produs vineri în largul statului Papua Noua Guinee. Statul
Papua Noua Guinee se află pe Inelul de Foc al Oceanului Pacific unde cutremurele sunt frecvente.