Exerciţiul care îţi va proteja sănătatea la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Genuflexiunile menţin mobilitatea articulaţiilor genunchiului şi a şoldului.

Cu cât eşti mai activ în perioada tinereţii, cu atât vei fi mai activ şi lipsit de probleme la bătrâneţe. Astfel, un banal şi simplu exerciţiu fizic efectuat zilnic te poate scăpa de durerile articulare de peste ani.

Sedentarismul este unul dintre cei mai periculoşi factori nocivi, motiv pentru care de la an la an se înregistrează noi cazuri de boli precum cele cardiovasculare, diabet sau obezitate.

Circulaţia deficitară, o problemă majoră

Inima este motorul organismului uman responsabil cu circulaţia sangvină, astfel că sângele se duce spre partea inferioară a organismului către membrele inferioare cu flux, dar din cauza lipsei de mişcare o parte mică din acest flux sanguin rămâne în partea inferioară a organismului ajutând astfel la apariţia edemelor, trombozelor, durerilor de picioare.

O musculatură a picioarelor antrenată constant, chiar şi banalul mers pe jos poate contribui la o mai bună circulaţie sangvină şi o stare de sănătate prelungită.

Genuflexiunile îţi pot prelungi viaţa

Aparent un exerciţiu căruia nu i se acordă suficentă atenţie este responsabil cu menţinerea mobilităţii articulaţiilor genunchiului şi a şoldului. Cu cât îl practici mai mult cu atât mai bine îţi va fi la bătrâneţe.

Află pe clicksanatate.ro ce afecţiuni previi cu ajutorul acestui exerciţiu!

Artrita reumatoidă: de la simptome la tratament

Ce afecţiuni ginecologice rişti în funcţie de vârstă