La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm pește: primul semn de prospețime. Ponturi de la chef Joseph Hadad

0
Publicat:

Alegerea peștelui, mai ales în sezonul cald, trebuie făcută cu multă atenție, deoarece un produs alterat ne poate afecta grav sănătatea. Chef Joseph Hadad oferă câteva sfaturi în legătură cu achiziționarea peștelui. E bine să știți și câteva ponturi care vă asigură un preparat proaspăt.

Peștele proaspăt se recunoaște după ochi FOTO Shutterstock

Pe blogul său, cunoscutul bucătar face câteva recomandări în ceea ce privește cumpărarea peștelui.

"În primul rând, când vă decideți să cumpărați pește, trebuie să fiți atenți la cum arată. Este primul indicator al prospețimii. Da, ochii limpezi sunt un indicator, însă de multe ori aceștia se tulbură foarte repede după pescuire, așa că trebuie să aveți și alte criterii după care să îi judecați. Pielea trebuie să fie destul de fermă și elastică, astfel încât la presarea ușoară să se ridice înapoi.

Vă spuneam să țineți cont de mirosul care, oricât de specific ar fi, nu trebuie să fie prea puternic, aceasta indicând un pește învechit. Prospețimea se simte în miros, atât la întregul stand, cât și în bucata de pește pe care vreți să o cumpărați. De asemenea, este important ca pielea să fie umedă, să fie ținut în fulgi de gheață și solzii să fie lipiți de piele. În momentul în care aceștia se desprind de piele, sunt uscați și ridicați în vânt, este semn că peștele este vechi", arată chef Hadad.

Culoarea pielii trebuie să fie uniformă

Dacă atunci când îl cureţi, peştele pierde mult sânge, este semn bun: peştele a fost prins recent şi arată că nu a fost ţinut într-un congelator. În cazul în care ai în faţă un peşte deja curăţat de solzi îi nu ii mai poţi folosi drept criteriu de selecţie, este indicat să inspectezi pielea şi carnea acestuia. Culoarea pielii trebuie să fie uniformă, fără pete, iar carnea fermă şi elastică. Dacă apeşi cu degetul în abdomenul peştelui, acesta ar trebui să revină imediat la forma iniţială. În cazul în care carnea este moale, înseamnă că peştele este alterat.

Mai multe pentru tine:
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Alexandru Rogobete le cere medicilor de la Terapie Intensivă să nu mai poarte bijuterii: „Renunțați la verighetă sau plecați din ATI!”
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Relația scandaloasă de 72 de ore pe care fratele Regelui Charles a avut-o cu un model Playboy
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”
Exclusiv! Acasă la Chef Alexandru Sautner. Juratul "Chefi la cuțite" ni le prezintă pe fetele care-l împlinesc ca soț și tată