Peștele pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată: „Îl face să se dezintegreze”. Trucuri de la chef Joseph Hadad

0
Publicat:

Este dezlegare la pește joi, 29 iunie, și cel mai simplu este de pregătit peștele prăjit. Dar nu toți peștii se pretează acestui tip de gătire. Chef Joseph Hadad ne spune ce merge și ce nu merge pus în tigaie.

Nu toate speciile de pește se pretează la prăjit FOTO Shutterstock
Nu toate speciile de pește se pretează la prăjit FOTO Shutterstock

Pe blogul său, bucătarul le învață pe gospodine mici trucuri pentru a avea preparate gustoase și spectaculoase. Despre pește, Joseph Hadad spune că sunt anumite specii care nu merg prăjite.

"Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel. În plus, grăsimile naturale vor împiedica obținerea crustei crocante dată de prăjire în general.

Somonul, printre cei mai populari pești peste tot în lume, nu se pretează prea bine prăjirii, nici direct în ulei, nici pané. Mai bine îl gătiți la cuptor sau la aburi, ori direct pe grătar, pentru a-i scoate în față calitățile.

În aceeași situație este și macroul, un pește foarte gras, dar care, pe deasupra, are și o textură foarte delicată, care îl va face să se dezintegreze la prăjire. Plus gustul foarte puternic, ce este întărit prin acest proces. Pe plită sau la cuptor este cea mai bună variantă pentru macrou, iar pentru aroma intensă, puteți asocia capere sau hrean la servire", arată chef Joseph Hadad.

Speciile de apă dulce, moduri variate de gătire

Nici somnul, care este și el foarte gras, nu trebuie prajit, ci gătit clasic, la cuptor, ajutat de legume.

"Peștele spadă este minunat pentru fileurile sale, pe care mulți bucătari le preferă, dar este și un pește destul de pretențios, care se usucă imediat dacă este gătit incorect. Iar prin prăjire acest lucru se întâmplă.

Pentru prăjit, însă, nu pot să nu menționez regele peștilor prăjiți din România, crapul. Acesta este, oricum, foarte versatil, și dacă îți plac peștii de apă dulce, modurile în care îl poți găti sunt foarte variate.

Și păstrăvul este foarte popular și potrivit prăjirii. Acesta se asociază bine cu legumele la grătar sau o salată proaspătă, nu doar cu cartofi", arată chef Hadad.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite