UPDATE VIDEO: Vezi cum a sărbătorit Bute victoria cu Magee, alături de fanii săi din Montreal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute și-a păstrat centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF după ce l-a făcut KO tehnic pe irlandezul Brian Magee în repriza a 10-a.

VIDEO EXCLUSIV: Vezi ce a vorbit Bute la telefon cu preşedintele Băsescu după meci, în vestiar

Bute a dominat tactic lupta încă din prima repriză și a încercat să-și ademenească adversarul folosind o gardă joasă. A câștigat trei dintre primele patru runde, în timp ce repriza a treia a fost indecisă. A urmat o tresărire a lui Magee, care a punctat în repriza a cincea, pe care a și câștigat-o, dar apoi Bute l-a demolat cu celebra sa lovitură, upercut la ficat. Magee a îngenuncheat pentru prima oară.

Mai citeşte şi:
Antrenorul lui Bute: "Lucian n-a făcut cel mai bun meci"

Magee: "Bute e cel mai bun pugilist pe care l-am întâlnit"

Repriza a șaptea ar fi trebuit să fie și ultima, după ce un nou upercut năprasnic i-a luat aerul irlandezului, care a fost însă salvat de gong. După alte două reprize în care Bute a avut răbdare și a așteptat momentul potrivit, în runda a 10-a a lovit decisiv, upercut la figură. Magee a căzut la podea iar arbitrul a ridicat mâinile, punând capăt luptei prin KO tehnic.

Iată cum a sărbătorit Bute împreună cu fanii, după meci:

Lucian Bute obține cea de-a 28-a victorie din carieră, a 23-a prin KO și îl egalează la numărul de succese pe Mihai Leu, primul român campion mondial la profesioniști care și-a încheiat cariera cu 28-0, dar a avut doar 10 victorii înainte de limită.

Vezi ce spune presa internaţională despre Lucian Bute

Duritatea lui Magee și faptul că acest a rezistat eroic în ring l-a făcut și pe Bute să se resimtă după meci. Românul are o umflătură la ochiul drept și are dureri la mâna dreapta, care s-a umflat puțin. 

Bute: ”Eram sigur că îl fac KO”

”A fost extrem de dificil de luptat cu Magee. S-a băgat foarte mult în mine și nu puteam să-l prind. Dar am fost sigur că îl voi face KO. Nu putea să reziste până la capăt deși a fost un adversar extrem de tare. L-am studiat mult pe Magee în timpul pregătirii și am exersat upercutul” a spus Lucian pentru corespondentul ”Adevarul” la Montreal, Iulian Anghel.

VEZI GALERIE FOTO DIN MECIUL BUTE-MAGEE

”Le mulțumesc tuturor românilor pentru că au fost alături de mine și mă bucur enorm că i-am făcut fericiți. Sper ca la vară să boxez în România, săptămâna viitoare voi avea întâlniri cu promotorul meu”, a mai spus Bute.

”N-am întâlnit până acum un adversar cu un cap atât de tare. Simțeam că îmi sare umărul atunci când îl loveam. Știam că dacă nu-l lovesc la ficat n-am nicio șansă să-l îngenunchez”, a explicat Bute pentru ”Adevărul”

”Suntem mândri de el, îi transmit felicitări și abia îl aștept să vină acasă”, spune și mama lui Lucian Bute.

”Bute a gândit foarte bine acest meci. Brian a fost un adversar periculos”, a declarat Titi ”Prosop” Tudor la B1 TV. ”Am un prosop mic albastru lângă mine care e devorat”, mai spune antrenorul de box.

”Sunt mulțumit de cum am luptat. Am dat totul, am condus bine lupta”, spune Lucian Bute. ”A fost un adversar foarte dur, care a lovit puternic”, mai spune Bute.

”De la repriza a treia mi-am dat seama că va fi meciul lui Lucian. Am așteptat calm și știam că îl va face KO pe irlandez”, a declarat tată lui Lucian Bute la B1 TV. ”Îl așteptăm cu sarmale și cu vin roșu de butuc”, a mai spus tatăl lui Bute.

Michael Kessler, care a comentat meciul, ar putea fi viitorul adversar al lui Lucian Bute, într-un meci care ar putea avea loc în România în această vară. După acest meci, Bute ar putea lupta pentru unificarea centurilor. Acesta ar putea fi ultimul meci al lui Bute la Montreal, românul exprimându-și dorința de a lupta în România iar apoi fie la Las Vegas fie la Madison Square Garden.

Runda 10: TKO, Bute e campion mondial!

Este acum un joc al răbdării din partea lui Bute, care știe că dacă se va apăra bine va câștiga. Dar bute lovește năprasnic din nou. La corp, la figură, la corp, publicul exultă, Magee încasează ca un sac, dar e încă în picioare. E GATAAAAAAAAA! Bute UPERCUT la figură. BUTE rămâne campion mondial!

Magee rezistă, are urme vizibile pe cap, dar nu pare să cedeze. Știe însă că singura lui șansă acum este KO-ul și va trebui să riște.

Runda 9: 10-9

Irlandezul are o serie bună la figură. Bute îi caută ficatul. Dar irlandezul se ferește. A mai ridicat garda Lucian.

Magee rezistă. Bute încearcă lovitura decisivă, este ca o panteră în apropierea pradei, gata să se arunce, încordat, gata de asalt.

Runda 8: 10-9 Bute

Magee scapă din nou pe final. Bute a mai trimis două lovituri puternice la corp, dar nu atât de bine plasate precum cea din repriza a șaptea.

Bute îl ademenește din nou pe Magee cu o gardă lejeră dar irlandezul lovește mult aerul. Bute așteaptă momentul decisiv.

Lucian are răbdare. Nu se aruncă asupra adversarului și își pregătește loviturile.

Runda 7: 10-8 Bute

Reluarea arată lovitură senzațională a lui Bute care l-a îndoit pe Magee

Lucian îl pocnește cu dreapta la figură. Bute încearcă să-l ademenească pe irlandez mai aproape și îi ”permite” câteva lovituri în blocaj. Lovește Bute din nou la ficat. Magee e jos pentru a doua oară! E GATAAAAAA! Incredibil Magee salvat de gong.

Irlandezul stă mult mai departe de Bute acum, după cea mai bună făcută de român. Magee prinsese curaj după repriza a 5-a, decisă în favoarea lui, dar acum a trecut din nou în defensivă.

Runda 6: 10-8 Bute

Magee încearcă o combinație la figură pe finalul reprizei, dar este evident amețit după acea lovitură năprasnică.

Parează bine Lucian la figură. A VENIT UPERCUTUL! Lucian îl pune jos Magee, dar irlandezul s-a ridicat. I-a luat aerul irlandezului și Bute este peste irlandez. Îl sufocă acum.

Runda 5: 10-9 Magee

O eschivă a lui Bute în dezechilibrează pe Magee care pune genunchiul jos. Excelent s-a ferit Lucian. Punctează și Bute cu dreapta la figură. Magee ține destul de des.

Magee se ridică mai agresiv de pe scaun și Lucian încasează o dreaptă destul de serioasă!

Runda 4: 10-9 Bute

Câteva lovituri la corp ale ambilor boxeri încheie runda, una mult mai ”cuminte” decât precedenta.

Croșeu de dreapta a lui Bute! Magee destabilizat puțin. Dar irlandezul răspunde agresiv. Bute se apără bine.

Runda 3: 10-9 Bute

Bute a încheiat runda cu o lovitură puternică la figură care a înfierbântat publicul.

Magee lovește și el la figură, bine plasat

Magee se apără cu ambele mâini la figură, încearcă să plaseze câteva lovituri. Dar Bute lovește pentru prima oară la corp, o stângă care i-a testat rezistența irlandezului. Meciul se încinge. Bute mai lovește o dată.

Runda 2: 10-10

Lucian se protejează mai mult cu umărul, cu brațul drept jos, o gardă puțin riscantă, dar spectaculoasă, care îl obligă pe Magee să fie în permanență tensiune în ceea ce privește o lovitură decisivă

Bute îl controlează cu dreapta pe Magee în încercarea de a-și plasa stânga năucitoare. Deocamdată Bute folosește foarte rar stânga, încearcă să economisească energie, să-și păstreze ”gloanțele”

Runda 1: 10-9 Bute

Un prim croșeu de dreapta la bărbie a lui Bute își atinge ținta. Deocamdată cei doi se tatonează. Bute încearcă să se obișnuiască cu garda inversă a adversarului său. Este primul stângaci cu care Lucian boxează în duelul pentru centura mondială.

Magee este agresiv încă din primele secunde dar Lucian se apără bine. Bute, Bute se aude din tribune.

05.33 Decibelii ating limita maximă din această seară atunci când announcerul îl prezintă pe Lucian Bute. În câteva momente începe lupta.

05.32 Este prezentat Brian Magee, care are și el câțiva fani ce flutură steagul Irlandei.

05.25 Bute își face intrarea pe aceeași melodie ”Where the streets have no name” a trupei irlandeze U2. Atmosfera în sala este electrizantă!

05:17 Se aude clopotul de intrare in ring. Este pezentat  MARELE CAMPION: LUCIAN BUTE

04:45 Rudel Obreja a declarat că în sala de la Montreal sunt peste 20.000 de spectatori

04:40 Bute face ultimele încălziri

"Nu am avut probleme în a ajunge la greutatea dorită, sunt plin de energie. Sunt pregătit fizic şi psihic şi aştept cu nerăbdare să urc în ring. Îl respect pe Magee, dar cel mai bun va câştiga", a declarat Lucian Bute.

Magee, care a cântărit cu câteva grame mai mult decât Bute, a declarat că presiunea mai mare va fi pe român.

Mai citeşte:

Bute: O fracţiune de secundă schimbă orice ierarhie. Boxul e ca un şah cu mănuşi

Bute a trecut cântarul oficial

Lucian Bute promovează brandul naţional de turism la meciul cu Magee

FOTO EXCLUSIV: Vezi cum petrece campionul Galaţiului, Lucian Bute ultimele ore de dinaintea meciului cu Magee

ÎNCURAJĂRI PENTRU BUTE. Campionul răspune la întrebările tale! Trimite-i mesaj


Bute, favorit la pariuri

Bursa pariurilor îi e net favorabilă lui Lucian Bute, care va avea de înfruntat în această noapte un adversar foarte accesibil, alimentînd astfel criticile celor care susţin că boxerul român îşi alege doar adversari de valoare îndoielnică.

Lucian Bute are cota 21.00 pentru a-l face KO pe nord-irlandez în primele 60 de secunde. De fapt, orice knockout care ar putea decide partida are cote mari la pariuri, iar pugilistul român ar putea să le aducă cîştiguri importante celor care pariază pe el.

Palmares extraodinar

Bute, 27 de victorii din tot atâtea partide, dintre care 22 prin KO, va boxa pentru a treia oară la profesionişti împotriva unui pugilist european, după rusul Serghei Tatevosian şi danezul Lolenga Mock. Lucian Bute a câştigat titlul mondial în versiunea IBF la 19 octombrie 2007, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute a reuşit să-şi apere cu succes centura în alte şase rânduri. La începutul lunii noiembrie 2010, Bute a semnat un contract pentru mai multe meciuri cu postul de televiziune american Showtime.

Brian Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în carieră, reuşind să câştige 34 (24 prin KO), pierzând trei şi remizând o dată.

Lucian Bute

Născut pe 28 februarie 1980 la Pechea (Galaţi)
A debutat la profesionism pe 22 noiembrie 2003
Palmares: campion mondial IBF, 27 de victorii, dintre care 22 reuşite prin KO
Şi-a apărat de 7 ori titlul mondial IBF
Are 1,88 metri şi 1,83 m anvergura braţelor, stângaci

Brian Magee

Născut pe 9 iunie 1975 la Belfast, în Irlanda de Nord
A debutat la profesionism pe 13 martie 1999
Palmares: campion european EBU, cel mai important titlu în Europa
A fost o singură dată făcut KO în carieră. Are 34 de victorii, 3 înfrângeri şi un egal
Are 1,83 metri şi 1,88 m anvergura braţelor, stângaci